Slik får du 38% færre syke barn

6

Ok, så er overskriften min kanskje litt tabloid.

Men den er i hvertfall ikke tull! For ved Skovheim barnehage som Aftenposten forteller om, har faktisk sykdomstilfeller og fraværsdager sunket drastisk ved innføring av strengere tiltak for håndhygiene.

Spritdispensere ved alle innganger – alle må sprite hendene før de kommer inn.

Jeg har jo hatt en liten kampanje for bedre håndhygiene og smittebegrensning selv her på bloggen, og det er tiltak jeg håper at vi klarer å være kjempestrenge på i hverdagen også.

Dette er jo ikke bare noe som reduserer sykdomstilfeller blant barn, men også voksne, og de voksnes arbeidsgivere burde også være interessert i hvordan dette kan få ned fravær grunnet egen eller barns sykdom.

– Vi kjører harde kampanjer på 48-timersregelen ved diaré og oppkast. Jeg vil korttidsfraværet til livs. Det er mange arbeidsgivere som er involvert i en barnehage. Dette handler mye om å ta hensyn til og respektere hverandre, sier barnehagestyreren.

Det er likevel den siste setningen i artikkelen som gjør meg mest betenkt: Flere foreldre i barnehagen sier nå at ungen deres ikke har vært syk hele året.

Hva? Og så jeg som trodde det var en «sannhet» at små barn i barnehage og på skole kom til å være syke mange ganger i året fordi det «bare er sånn». Og så viser det seg at det ikke trenger være sånn?

Hey, noen som har lyst til å spare seg for flere uker med omgangssjuke?! 😀 Ja til strengere tiltak for håndhygiene både hjemme, på skolene og i barnehagen.

Ha en ren og pen lørdag! 😀

 

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. Det er jo egentlig helt utrolig, at så enkle tiltak som bedre håndhygiene og sprit, har så mye å si.
  Det er jo også ganske utrolig at så mange slurver med noe som burde være så enkelt, smittebegrensing.

  Det kommer absolutt alle tilgode med mindre sykdom blant de små.

 2. Eg trudde lenge at motstandskraft var bra, og at me klarer oss i det lengste med det. Men når ein lærer litt om smittekjelder og hygiene, får ein nokre aha-opplevingar.
  Synest å hugsa at «vanleg fråver» gjekk ned då alle var redde for svineinfluensa?

  Etter at eg høyrte om bakteriefloraen på tastatur, dørhandtak og rekkverk på rulletrapper, er eg blitt meir forsiktig, og dermed får eg håpa at eg også tar litt meir omsyn til mine medmenneske.

  Men alt med måte, tenkjer eg framleis.!

  • Jeg husker det også sånn, at fraværet gikk ned.

   Kanskje vi trenger å beskytte oss mer mot bakterier og virus nå enn før, fordi vi utsettes for mer av det og fra forskjellige kilder? Vi treffer flere mennesker, er innom flere steder. Kanskje det rett og slett er for mye å vente at immunforsvaret vårt skal hamle opp med alt.

   Jeg vet ikke. Men så lenge det ikke blir bakterie/virus-FRYKT så synes jeg det er på sin plass å fortsatt minne om det. Fint å høre at du tar mer hensyn til andre, og deg selv (!), skulle ønske flere gjorde som deg.

 3. Pingback: Slik får du 38% færre syke barn | ~SerendipityCat~ « ~ME Nytt~

 4. Pingback: Verdt å lese « ~ME Nytt~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.