Jobbtur? Si nei til risikoaktiviteter.

5

Skal du på jobbseminar eller tur med jobben og blir bedt om å delta i risikofylte aktiviteter hvor det er sannsynlighet for at du kan skade deg – si NEI.

Det er nedslående å lese om ingeniøren som var på teambuildingtur med jobben og brakk benet i en rideulykke. Både forsikringsselskap og Finansklagenemda nekter å godta skaden som en yrkesskade, selv om NAV har sagt ja til at det er det.

Slike avslag kan være kritiske hvis man blir skadet eller syk i forbindelse med jobbreiser, for sykdom og skade fører som regel alltid med seg et økonomisk tap, høyere utgifter og dermed en risiko for den enkelte.

Vilkåret for å få yrkesskadeerstatning er at skaden må ha skjedd mens arbeidstaker var i «arbeid på arbeidsstedet i arbeidstiden».

Når vilkåret er såpass snevert, og folk vet at sannsynligheten for å få avslag på krav om erstatning er høy, så blir det å ha gode forsikringer noe man virkelig bør sjekke om man har, og noe som bør inngå i forhandlinger ved ansettelser.

«Teambuildingturer» med jobben der risikofylte aktiviteter inngår kan du altså si nei til, og det er du i din fulle rett til å gjøre siden arbeidsgiver ikke har styringsrett overfor en ansatt utenfor det området man er satt til å jobbe med.

Spesielt når man også vet at om man blir skadet eller syk på en slik tur og det finnes en forsikring, så er det likevel ikke sikkert man får nytte av denne forsikringen før mange år senere.

Ta vare på deg selv og sørg for at forsikringene dine er i orden – både privat og på jobb.

Fullscreen capture 2132013 125044 PM.bmp

 

 
Selv om man får medhold

http://www.dinepenger.no/regler/beinbrudd-under-teambuilding-var-ikke-yrkesskade/20318653

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Interessant med dette vilkåret:

    «Vilkåret for å få yrkesskadeerstatning er at skaden må ha skjedd mens arbeidstaker var i «arbeid på arbeidsstedet i arbeidstiden».

    Regner med at den er svært så skjønnsmessig vurdert, fordi i det du reiser i slike sammenhenger og/eller har en jobb som innebærer reising

    så er du faktisk på jobb på ett annet valgt arbeidssted og det nettopp i arbeidstiden.

    Veldig ett vilkår som er høyst diskutabelt etter min mening.

    Hvor stor valgfrihet er der om arbeidsgiver beorder feks??

    Hvor godt har arbeidsgiver forsikret arbeidstakerne sine??

    Hvem har det egentlige ansvaret??

    hmmmm… så ja ett blogginnlegg til debatt Cath 😉

    • Vilkårene er strenge, og hvem vet hva tolkningen av akkurat _din_ skadesituasjon blir. Jeg synes det er på grensen til suspekt. Vi er altfor naive når det gjelder forsikringsbransjen, og har altfor stor tillit til at arbeidsgiver har et ansvar og beskytter oss hvis uhellet skulle være ute.

      Dette burde være oppe til debatt! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.