God morsdag!

5

mor

Gratulerer med morsdagen til alle mødre! 

Jo flere av mine venninner som blir mødre og jo flere svangerskap og oppvekster jeg får bivåne på nært hold (i voksen alder, min lillebrors oppvekst var for tett opptil min i alder, så jeg lærte ikke så mye), jo mer blir jeg imponert over det fantastiske, kompliserte, utfordrende arbeidet mødre gjør.

De skal sjonglere jobb og karriere, hus og hjem, interiørprosjekter og matlaging, mann eller ikke mann eller dame og slekt og svigerforeldre og cupcakes og lapper til barnehagen og sykdom og dårlig økonomi og gudene vet hva, og sett herfra så har ingen av dem blitt innlagt med nervesammenbrudd enda, noe jeg som ikke har født barn selv og ikke har heltidsbarn rett og slett må se på som et mirakel.

Jeg nøyer meg foreløpig med å ytre et andektig «du har laget en baby!», når jeg ser dem, og jeg tenker på hvor mye min mamma har måttet styre med så blir jeg faktisk enormt begeistret.

Så at vi har en helt egen dag hvor meningen er at vi skal feire mødre, det synes jeg virkelig er helt på sin plass! <3

Jeg vet jeg har skrevet en del i denne bloggen om hvordan det oppleves å bli langtidssyk og se på hvilke rare innspill som kommer via mediene («trygda folk er late» etc.), men jeg tenker at det må være minst like forvirrende, vanskelig, sårende og sinnefremkallende å bli mor i disse dager og skulle forholde seg til alle meningene om hvordan mødre er/bør være/har vært/for all del ikke må være. Jeg skal ikke prøve å pirke i den debatten en gang, bare si at vi må anerkjenne at en har mange større identitetsmessige utfordringer i dag som skal balanseres.

Det er altså med beundring i blikket jeg ser ut på mine jevnaldrende som er blitt mødre i dag, og – det skal innrømmes – et visst håp om å bli det selv en gang også. I mellomtiden er jeg likevel utrolig fornøyd med å få lov til å være bonusmamma på deltid for verdens beste bonusbarn. (Selvfølgelig helt objektivt.)

Samtidig ønsker jeg morsdagen velkommen med et snev av vemod. Min egen mor, min kjære mamma, skulle ha vært her i dag, eller helst jeg hos henne. Slik ble det ikke. Da jeg flyttet fra Trondheim var det med intensjon og planer om å komme på besøk ofte, men det satte sykdom en stopper for. Men vi skal alltid, alltid holde kontakten og vise at vi er glade i hverandre.

Så nå må jeg avrunde dette innlegget, for jeg må ringe mamma og gratulerer henne med dagen.

Til alle dere andre fine mødre der ute: Håper noen har vist at de setter pris på deg i dag! <3

Bonus: Gratulerer med dagen til alle BONUSmammaer også, jeg håper jeg får presisert det. 😀 Det er en givende, men samtidig krevende, rolle. Men mest av alt en stor bonus! Hurra!

Share.

About Author

5 kommentarer

 1. Tusen takk for ein fin måte du snakker om mødre 🙂
  Gratulerer med dagen til deg og ! Du er no ei flott bonus-mamma og det er heilt sikkert ikkje like lett.
  Ei heller å vere mamma. Har tenkt på det etterkvart som barna har vokst til, fy søren kor mange feil eg har gjort. Eg trur at det å feile er like naturlig som å lykkes. Eg er ein person som tør å seie at ting ikkje alltid berre er solskinn, då er det alltid nokon som blir heilt forstyrra og seier «Nei, guri meg det opplever aldri vi » som t.d. å snakke hardt til eit barn.
  Har i dag 4 flotte barn som gir oss mykje glede. Barna vil for alltid vere barna våre så lenge vi lever og vi deler gleder og sorger med dei 🙂
  Så ein fin morsdag til oss alle 🙂

  • Tusen takk for en fin kommentar Reidun!

   Jeg tror du har helt rett – det finnes jo ikke én riktig måte å gjøre dette på. Man må ta mange avgjørelser underveis, og noen ganger har man ikke all informasjon og må bare følge magefølelsen. Kanskje ville man sagt og gjort ting annerledes når man ser tilbake på det, men det er jo slik vi vokser og lærer – med prøving og feiling.

   Nå har bonusbarnet mitt Lille Sprell nettopp fått piske krem til fastelavensbollene her, så masse kos. <3

   Flott å høre at du har så mye glede i dine barn! Jeg har stor tro på å uttrykke både solsida og den litt mer negative sida, vi kan bli flinkere til begge deler.

   Stor fastelavens- og morsdagsklem! 😀

 2. Kos deg på morsdagen og fastelaven og alt det der:) Gøy og viktig å feire det som kan feires mener nå jeg da! Jeg har fått pakke av barna, vært på fastelaven/karnevalsgudtjeneste med speider/konfirmantgutten min og skal feire mammaen min sin bursdag og morsdag senere i kveld. Koselig dag:)

 3. Du har helt rett, det er forvirrende å være mamma. Med nummer én sluktet jeg alt som ble sagt og skrevet rått, men me nummer to hørte jeg på ingen. Bare meg selv 😀

  I Belgia feires morsdagen i mai, men ettersom vi er i Norge nå, så blir det dobbelt feiring på meg i år!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.