Litt alternativ julepynt før vi kaster ut jula…

16

20130106-231742.jpg

Ja, så har jeg også kastet ut jula her… Det er noe ved det å pakke vekk jula som gjør meg så sentimental!

I årenes løp har jeg samlet meg opp julepynt og -gjenstander både fra min kjære mormor, fra eget barndomshjem via min kjære mamma, ting jeg har kjøpt selv mens jeg bodde alene, ting jeg har laget, ting jeg har fått i gaver… og så videre. Så når jeg står der med all den flotte julepynten er det som om det bruser i meg av gode juleminner både fra mormor og bestefar-hjemme, fra barndommens ustyrlige glede over jula, fra den pynten som alltid var der og som alltid måtte henge på en bestemt plass. Det er så jeg ikke har lyst til å pakke det bort, og jeg synes det er direkte trist at det skal gå et helt år til neste jul. 🙁

Men i følge Mannen så ville jeg visst virke helt gal om jeg insisterte på et juletre året rundt, så det er nok best å la være!

I de (forholdsvis) rolige juledagene vi har hatt, har jeg dog puslet litt og hatt noen små prosjekter på gang.

Jeg fikk for meg at jeg skulle printe ut bildene fra julekortene vi laget i 2011, og gjøre noe morsomt ut av dem. Jeg tok noen smykkeformer og glass (cabochons) og limte inn bildene og vips, så hadde jeg laget litt utradisjonell, men på en måte veldig koselig julepynt. 🙂

Ja, her får dere en sniktitt på oss med julenisseluer da. Det er et unntak at jeg viser frem Mannen og Lille Sprell i bloggen, men… nå ble det sånn!

20130106-231753.jpg

Hjertet «vårt» fikk også bli med. Egentlig er det vel ikke vårt, men et stempel fra Panduro jeg begynte å bruke i forbindelse med bryllupet vårt. Etter det har jeg fortsatt å bruke det, og nå er det nesten blitt som vårt «bumerke».

20130106-231802.jpg

20130106-231811.jpg

Og her er Lille Sprell også gitt, med et stort glis som vanlig. Det må jeg bare si altså, jeg kunne ikke ha fått en bedre bonusdatter. Makan til snill, glad, veloppdragen jente skal man lete lenge etter. Jojo, det er jo ikke alltid en dans på roser, men herlighet – jeg setter i hvertfall stor pris på all mulig tid vi får sammen.

20130106-231820.jpg

Noen synes kanskje det er veldig snodig å ha bilder av seg selv og familien på juletreet, men for meg var dette et godt juleminne som jeg gleder meg til å ta opp igjen neste år og pynte med da.

Og dette kan jo også brukes for andre ting enn bilder av seg selv, så klart. Hvem vet, kanskje blir jeg inspirert til å lage en juletresmykke-kolleksjon til neste år. 😀

Har dere «kastet ut jula»? Kommer dere til å savne juletreet og julestemningen, eller er det nok nå?

Share.

About Author

16 kommentarer

 1. Julepynten min ble sagt opp i går. Ikke er jeg sentimental når det gjelder jul heller. Det er flott med julepynt en stund, men så plutselig er jeg lei. I stedet har jeg kjøpt en grønn duk og bestilt sommerfugler fra ebay som skal få bo i trollhasselen min. 🙂

 2. Bildeornamentene dine var kjempefine! Så noen fine kuler til det formål på Panduro før jul, men da var det for sent å bestille. Skal jammen prøve å huske det før neste jul 😉 Vi har også pakket julen bort i helgen og det ble litt sånn uvant tomt overalt…

  • Tusen takk! 🙂

   Ja, nå er det tomt her… det merker jeg veldig! Savner allerede juletreet litt hehe. Men nå går vi mot lysere tider og jeg har forskjellige «prosjekter» jeg gjerne skulle ha gjennomført hjemme også, så vi får nå se.

 3. Anne Kristine on

  Så flotte de ble:) Alltid godt å kunne utvide med gode minner. Her ble jula kasta ut 1. januar, mest fordi mann og barn var hjemme og kunne hjelpe til, men jeg må innrømme at jeg syns det er like deilig hvert år når det er over enda jeg er veldig julemenneske. Men fikk jo plutselig enorm stue når alt var borte, det treet, uansett hvor flott og koselig det er tar mye plass og lys altså!
  Godt nytt år forresten, måtte det bringe mange gode stunder:)

 4. For ein fantastisk ide 🙂 Eg og elsker jula og alle minnene. I dag skal eg ta jula vekk og då tenner eg mange levande lys for å ha den koselige stemmninga i huset, så kan vi gle oss til neste jul
  Ha ein fin dag 🙂

  • Det er koselig med levende lys. 🙂 Jeg prøver å huske å tenne noen hver kveld, for å skape litt stemning. Vi trenger nok det i mørketida!

   Håper du har det bra! 🙂 Ønsker deg en fin dag og en fin uke.

 5. SÅ fine – så flink du er Cath, virkelig kreativt!
  Jeg synes det gjør det personlig og fint med disse bidene! Juletreet vårt er også pyntet med «historie» – gjensynsglede og mange minner hvert år en tar de frem! – og med et visst vemod en pakker de ned…
  Ønsker deg fine januardager Cath!

  • Tusen takk Lokki! 😀 Ja, juletre og -pynt for meg skal helst være noe med minner. Å kjøpe nytt hvert år eller ha et «designet» julehjem blir nok ikke noe for meg i alle fall..

   Gode januardager ønskes deg også! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.