Vår nyttårsfeiring!

13

Jeg har sånn halvveis lovet flere lesere at jeg skulle blogge litt fra vår nyttårsfeiring, ikke minst var det vel noen som ønsket seg bilder av en tiara-pyntet bloggerinne. 🙂

Jeg har en sånn usvikelig tro på at oppi alle disse hverdagene med slit og styr, så trenger vi litt glamour og glitter innimellom. Det er en av grunnene til at når det først er høytider, da skal jeg feire! Og tiaraen, den er selvfølgelig med!

Nyttårsaften begynte rolig med planlegging av mat og diskusjoner på kjøkkenet. Bordet var dekket slik dere så i forrige innlegg. Mannen har sett på ørti Heston Blumenthal-matprogrammer i det siste, og hadde diverse planer som jeg ikke helt ble klok på. Men jeg hadde ansvaret for forretten og desserten, og det er jeg fornøyd med.

Mens Mannen regjerte over steketermometeret, benyttet jeg anledningen til å pynte meg klar til nyttårsfest. «Dere bloggere må jo posere da,» sa mannen. Og så gjorde jeg det, selv om jeg hverken er 21 år eller pinnedame lengre…

Muligens litt overdådig for en rolig nyttårskveld hjemme, men jeg skylder på at jeg har sett for mye på Downton Abbey i det siste. 😉

Litt mer tiara og bling på dette bildet, et selvskudd foran juletreet.

Jeg hadde ingen planer om fancy nailart denne kvelden, men ville bare glitre! Essies «Beyond Cozy» er en snedig lakk som først og fremst er sølvfarget, men som også har gullpartikler slik at den i et visst lys brekker mot gull. I dagslys ser den dessuten ganske matt og «flat» ut, som en helt allminnelig sølvfarget lakk, og kommer best til sin rett i litt dunklere lys hvor den da virkelig glitrer og skinner.

Pynten er dog ikke det viktigste med en festmiddag, og jeg skal love dere at det var ingenting å si på maten!

Nyttårsmenyen 2012

~Consommé av kalkun med vårløk og krutonger~

~Laksetartar med dillkrem på ristet brød~

~Herefordshire biff med fløtegratinerte poteter, glaserte snittebønner og aspargestopper og peppersaus~

Himmelsk lapskaus med krem~

Middagen ble faktisk helt utsøkt. Spesielt artig var det at mannen overrasket med consommé, som han hadde silt gjennom en tynn, tynn gasklut og gjort diverse andre triks med for å fjerne alt fettet. Resultatet var en klar og svært smakfull suppe. Laksetartar har jeg aldri laget før, men ble inspirert til dette etter besøket vårt på Smalhans tidligere i vinter. Det var overraskende enkelt, og jeg tror jeg må få lagt ut oppskriften til dere, for det var virkelig godt! Biffen var også utrolig smakfull, og dette kjøttet har en helt spesiell fettmarmorering. Helt perfekt!

Til forrettene hadde vi selvfølgelig champagne – og da ble det en Veuve Cliquot som har stått her og ventet på meg en stund. 🙂

Til kjøttet fant vi frem en spesiell flaske vin med mange minner: En Zlatan Plavac fra Kroatia, nærmere bestemt Hvar, en øy vi har besøkt et par ganger. Det er en deilig rødvin, og passet veldig godt til kjøttet.

Jeg tror middagen og champagnen og vinen nesten tok litt knekken på oss begge to gitt – så etter et helt fortreffelig måltid måtte ballkjolen av og sofaen lokaliseres… 🙂 Der ble det kaffe og avslapning mens vi ventet på at klokken skulle nærme seg midnatt, og vi fikk endelig begynt på min planlagte James Bond-maraton. Det er  mange år siden jeg så Dr. No for første gang, og det var et hyggelig gjensyn! Det ble litt «Himmelsk lapskaus» på meg også, men ikke så mye… sååå mett!

Og så ble det midnatt og fyrverkeri (som vi ser bittelitt av fra balkongen vår) og nyttårskyss fikk jeg også gitt! <3

Jeg er veldig spent på hva 2013 bringer, men jeg håper og tror at vi kan se frem til mange gode opplevelser sammen, morsomme hendelser, nerding og blogging og neglelakking og helt sikkert noe mer god mat…

~ RIKTIG GODT NYTT ÅR! ~

Share.

About Author

13 kommentarer

 1. Flott dame, flott dekka bord og mat, skulle berre mangle at du ikkje hadde tiara !
  Supert å dolle seg opp litt. Det hjelper på sjølvrespekten.
  Eg er så heldig at eg har ei datter i New Yourk som kjem heim med utallige gaver og kle.
  Denne gangen fekk eg ein nydelig gull-kjole og ein ekte silkekjole i rødt. Du kan få det du mamma, seier ho, for ho kan kjøpe nytt 🙂
  Så denne jule-og nyttårs helga har eg pynta meg 🙂
  Godt nyttår !

 2. For en fantastisk dame og en fantastisk meny :)) Høres ut som en flott kveld, Cat! Rolig og smakfull feiring også. 😉 Godt nytt år!

  • 😀 😀 Takk og riktig godt nytt år!! Jeg mener bestemt at store fester med masse skrål på nyttårsaften er _skikkelig_ oppskrytt, og at man har veldig godt av å avslutte det gamle og starte på det nye året med stil og fred og ro! <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.