Et julekort her og et julekort der…

4

Er det noe som virkelig er koselig med julen, så er det å få hyggelige julekort fra familie og venner i postkassa!

Selv har jeg gledet meg hver eneste dag i det siste over de koselige hilsningene som har kommet her – med og uten bilder av barn, hjemmelagde kort, billedkort med vakre naturmotiver, korte hilsninger og lange hilsninger – alt blir nøye lest og smilet brer seg raskt. <3

For en stund siden engasjerte noen ildsjeler seg og lagde en julekortaksjon. Det var et initiativ som startet på Facebook-gruppen for unge-voksne i ME-foreningen, og målet var å sende julekort til kreftlegene Dr. Fluge og Dr. Mella på Haukeland Universitetssykehus som takk for deres innsats med forskningen på ME og Rituximab. De har som det siest på aksjonens sider «vist stort initiativ og nysgjerrighet ut over sitt egentlige fagfelt, og arbeidet for å finne ut av hvorfor en ME-pasient ble bedre av kreftmedisin. Studien de publiserte i fjor var banebrytende, og har gitt håp til mange ME-pasienter.»

Og aksjonen har gitt resultater! Som BA-kan fortelle, har legene fått massevis av julekort! <3

Er ikke det hyggelig?! 😀

Med det går tankene også til en bloggpost av en god nettvenn, Gry: I denne posten skriver hun om gleden ved å få julekort fra en ME-syk venninne hun vet er veldig, veldig dårlig. Alt det mange tar som en selvfølge, er en stor kamp for henne, og det å få julekort i posten og vite hvor mye innsats og krefter som ligger bak – ja, det er stort!!

Jeg fikk altså julekort av min nydelige barndomsvenninne, som har ME og er en av de sykeste ME-pasienter jeg kjenner. At hun i det hele tatt hadde brukt energi på å selv skrive adresse på konvolutten!
Tror ingen som ikke har kjent ME på kroppen, eller observert en nær kjær, vet hvor krevende det er, hvor mye krefter som mobiliseres for en så «liten» oppgave!

Så, en ekstra varm og god førjulshilsen til alle dere som er så syke at dere har mobilisert til og brukt de få kreftene dere har på å glede andre med julehilsninger – vit at det blir satt veldig stor pris på! <3

 

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Å – julekort er så koselig. Jeg tar meg tid og krefter til både julebrev og kort. Veldig gledelig å lese om legene som får så mange også! Det er de vel unnt. Ha en fin jul=)

  2. JA det er kost med julekort – deler gleden din jeg også! Jeg har en barnslig ivrig over å se hva som er i postkassen i desember…
    Takk for at du brukte av DINE krefter 🙂
    Nydelig julehelg Cath <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.