Jada, jeg er fortsatt feminist!

4

Jeg følger etter hvert en del «inspirerende» sider på Facebook, og en god del av dem dreier seg om feminisme, like rettigheter og samfunnsspørsmål.

En av sidene er «A girl’s guide to taking over the world.» Anbefaler virkelig at dere som er på Facebook følger den!

I går kveld ble det lagt ut en status der, som jeg synes var så utrolig bra:

“What if all women were bigger and stronger than you? And thought they were smarter? What if women were the ones who started wars? What if too many of your friends had been raped by women wielding giant dildos and no K-Y Jelly? What if the state trooper who pulled you over on the New Jersey Turnpike was a woman and carried a gun? What if the ability to menstruate was the prerequisite for most high-paying jobs? What if your attractiveness to women depended on the size of your penis? What if every time women saw you they’d hoot and make jerking motions with their hands? What if women were always making jokes about how ugly penises are and how bad sperm tastes? What if you had to explain what’s wrong with your car to big sweaty women with greasy hands who stared at your crotch in a garage where you are surrounded by posters of naked men with hard-ons? What if men’s magazines featured cover photos of 14-year-old boys with socks tucked into the front of their jeans and articles like: “How to tell if your wife is unfaithful” or “What your doctor won’t tell you about your prostate” or “The truth about impotence”? What if the doctor who examined your prostate was a woman and called you “Honey”? What if you had to inhale your boss’ stale cigar breath as she insisted that sleeping with her was part of the job? What if you couldn’t get away because the company dress code required you wear shoes designed to keep you from running? And what if after all that women still wanted you to love them?”
— ”For the Men Who Still Don’t Get It”, Carol Diehl. Thanks to True Lebanese Feminist x

Jeg blir så glad når noen klarer å sette ord på dette på en så hardtslående måte, og jeg håper at når dere leser dette så skjønner dere hvorfor jeg både er feminist og hvorfor jeg er stolt over å være feminist. Det handler ikke bare om at kvinner skal få like rettigheter som menn, det handler om å få lov til å leve i et samfunn der kvinner har den samme verdien som en mann, og blir respektert på lik linje med menn. Det har vi ikke i dag, og det er en stor skam!! 

Jeg skal ikke lage noen lengre utgreiing om dette temaet her nå, men håper denne teksten kanskje satte i gang noen taker hos flere. 

Share.

About Author

4 kommentarer

 1. Fantastisk tekst! Feminisme trengs fremdeles i dette samfunnet. Det er ikke utdatert som noen hevder det er. Er også stolt av å være feminist! 😉

 2. Jeg blir litt sørgmodig over at det fortsatt er nødvendig å skrive og snakke om likeverdet mellem kvinner og menn.
  Men så er det dette med å være vant til å ha makt uten andre grunner enn å tilhøre etkjønn. Det er veldig få som gir fra seg makt, frivillig.
  Flott tekst. Og den vil jeg gjerne låne eller lenke til ved «eit seinare høve».
  Klem på onsdag 🙂

  • Takk Mormor! Ja, det er sørgelig at det fortsatt skal være sånn. Av og til tenker jeg på at jeg får nok ikke oppleve i min levetid at likeverd er en selvfølgelighet. Men det betyr at jeg og vi må ikke gi oss, vi må ikke slutte å tenke på dette – for det kommer noen etter oss også.

   Det ER selvfølgelig vanskelig å gi fra seg makt. Så hvordan skal man gjøre det uten at det er noen som føler de taper på det? Det må vel kanskje være med å ha et fokus på at _alle_ har rettigheter, og at rettigheter ikke er noe man skal være GLAD for at man får – de SKAL være der, og ikke skjeivfordelt fordi man er født gutt eller jente.

   Jeg for min del tror det er viktig å fortsette å «vise frem» hvordan ulikhetene rammer, slik at både gutter og jenter kan si «hey, det der blir jo ikke riktig!». Slik sett likte jeg denne teksten, selv om den er en god del satt på spissen. 🙂

   Sein til å kommentere tilbake herfra, så det blir klem tilbake på en søndag!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.