Får jeg kjenne på håret ditt, Obama?

4

Jeg lå i senga og surfet litt på iPaden i sted, da denne saken om en liten gutt som møtte president Obama dukket opp i nyhetsstrømmen min på Facebook.

Jeg synes den var så rørende og fin at jeg bare måtte svippe innom PCen og legge den ut slik at flere får lest den.

Historien kommer fra en artikkel i NY Times . Det er en tradisjon at ansatte i Det Hvite Hus får besøke presidenten når de slutter, og  ofte blir det tatt familiefoto sammen med presidenten. Dette bildet ble tatt for noen år siden, men henger fortsatt på veggen i Det Hvite Hus.

Før de avsluttet hadde den lille gutten Jacob et spørsmål til presidenten….

Jacob spoke first.

“I want to know if my hair is just like yours,” he told Mr. Obama, so quietly that the president asked him to speak again.

Jacob did, and Mr. Obama replied, “Why don’t you touch it and see for yourself?” He lowered his head, level with Jacob, who hesitated.

“Touch it, dude!” Mr. Obama said.

As Jacob patted the presidential crown, Mr. Souza snapped.

“So, what do you think?” Mr. Obama asked.

“Yes, it does feel the same,” Jacob said.

~ Faksimile fra artikkelen i NY Times ~

For et rørende øyeblikk! Ja, folk kan si hva de vil om politikk, men Obama altså – han er virkelig en kul kar! Og som en nettvenn kommenterte på Facebook: «..jeg tror nesten ikke vi kan tenke oss hva det betyr for en liten mørkhudet gutt i USA at presidenten også er det.»

Obama har jo, som artikkelen er inne på, vært forsiktig med å diskutere rase, med mindre han har vært nødt. Men vi kommer likevel ikke utenom at han som USAs første mørkhudede president er et spesielt forbilde. Som Jacobs far sier det:

 “It’s important for black children to see a black man as president. You can believe that any position is possible to achieve if you see a black person in it.”

Hurra for gode forbilder! 🙂

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Man trenger ikke ha en spesiell oppfatning om politikken i USA for å bli rørt av dette nei… nydelig rett og slett. Og det er som du sier, det har en stor betydning at Obama har den hudfargen han har, en stor betydning for mange!!

    • Ja, jeg føler det har en stor betydning selv for meg som sitter her borti kalde, lille Norge og tenker og grubler jeg. 🙂

      Det må være utrolig «stort» for Obama og familien hans å vite dette også – både på godt og vondt. En ære og en stor mulighet til å gjøre og være noe godt, men også et veldig, veldig stort ansvar og kanskje en byrde til tider?

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.