Instagram webprofil – ja, jeg liker det!

10

Som mange sikkert nå har fått med seg, har Instagram rullet ut en webprofil for alle sine brukere.

Endringen kom sikkert overraskende på mange, men jeg mener den er stort sett positiv. Noe av grunnen til det er at jeg ser så mange flotte bilder på Instagram jeg kunne tenkt meg å linke til i et innlegg eller dele videre på andre måter, og dette blir lettere når hvert bilde nå har fått en Instagram-url.

Klart man har kunnet gjøre dette tidligere, for eksempel gjennom tjenester som Webstagram, men oppsettet Instagram nå har laget virker oversiktlig og greit. Her ser dere min feed akkurat nå:

Jeg har sett flere som klager på Instagram-feeden at det bare er kjedelige bilder av kaffekopper og høstløv og at det er kjedelig med det samme om igjen og om igjen… Vel, det samme gjelder her som for i andre sosiale medier: Da følger du ikke riktig folk. 🙂 Fr. Martinsen har et godt blogginnlegg om dette. Mitt tips er å bruke «Explore»-knappen (den stjerneformede nederst på appen) til å søke etter hashtags for emner du er interessert i. Det finnes utallige svært gode Instagram-feeder der ute. For meg som er interessert i dykking, undervannsfotografier og naturbilder generelt, tar jeg ofte en titt på hva folk legger ut under #diving, #natgeohub, #nationalgeographic_ og #underwaterphotography. Slik har jeg oppdaget mange spennende profiler med utrolig flotte dykkebilder, og «blitt kjent med» folk over hele verden med samme interesse som meg. (Du kan jo ta en titt på hvilke folk jeg følger, hvis du vil ha noen tips i samme gate!).

Dette sies absolutt ikke til forkleinelse for mine venner som legger ut høstløv og kaffekopper altså, jeg setter stor pris på å følge med på hva som skjer i deres liv også. 🙂

Aftenposten har også skrevet om dette og det er vel på sin plass å minne folk om at med mindre du gjør bildene dine private, må du huske at Instagram er en offentlig profil. Det betyr at alle som vil kan se bildene du legger ut av ungene dine, hverdagslivet ditt, interiøret ditt (og verdisakene…) osv. osv. Som i alle andre sosiale medier bør man utvise en god dæsj nettvett, og ikke minst folkeskikk! 🙂

Jeg klarer ikke å være oppdatert på Instagram-feeden min til enhver tid, men prøver å scrolle gjennom kommentarer og feeden i hvertfall en gang om dagen. Faktisk er Instagram noe av det siste jeg ser på før jeg legger meg, fordi jeg synes det er noe beroligende over å få inputen fra alle de flotte bildene som legges ut like før jeg skal sove.

Er du på Instagram? Legg meg gjerne til, brukernavnet mitt der er @catwesterby.

Ha en riktig gød søndag (og farsdag!) videre. 🙂

Share.

About Author

10 kommentarer

 1. Heisann 🙂 her var mange vakre og magiske øyeblikk fra livet under vann…(samt mye annet fint …) Inspirerende 🙂 klem Lilja

 2. Jeg digger Instagram! Dessuten er jeg SÅ «skyldig» når det gjelder å legge ut bilder av høstløv. Men hvis folk ikke liker det, får de heller slutte å følge meg. 😀

 3. Hvorfor skal man alltid legge vekt på de som misliker ting? Syns du instagram er bra og liker å ha en webprofil? Bra. Liker du det ikke, finn på noe annet å gjøre? Selv vil jeg gjerne finne ut av denne profilgreian, men jeg finner det ingen steder. Hva feiler meg?

  • Nei, jeg vet egentlig ikke hvorfor det blir så mye fokus på det som mislikes jeg. Vel, det er kanskje bra å diskutere både fordeler og ulemper med nye sosiale tjenester.

   Men som alt annet: Det som er gøy for meg, trenger ikke være gøy for deg, og det er helt ok. 😀

   Finner du ikke profilgreia di altså?? Flere som har sagt det, men du fant den vel til slutt?

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.