Facebook sprer budskapet dårlig, for å kunne ta seg godt betalt.

2

Er du en av dem som har en Facebook-side for din bedrift, organisasjon eller blogg, så har du kanskje merket at det som legges ut ikke når alle dine følgere.

Kanskje får du færre «likes» og kommentarer enn før på det du legger ut, kanskje sliter du med å få tilbakemelding.

Eller kanskje du er en av følgerne av ulike sider som lurer på hvorfor de har forsvunnet fra nyhetsstrømmen din?

Forklaringen er ganske enkelt, i følge The New York Observer, at Facebook ønsker å ta seg betalt for at du skal nå ut med ditt budskap til dine følgere. Det vi før har sett på som en selvfølgelighet, er nå med vilje fjernet. Faktisk anslår man at meldingene som sendes ut i gjennomsnitt når bare 15% av en sides fans. Det er ikke mye!

Mange fan-sider legger nå ut diverse bruksanvisninger på Facebook om hvordan man skal få alle oppdateringer, via å legge dem til i en interesseliste. Men så enkelt er det ikke, noe Øyvind Solstad tar for seg i denne bloggposten. 

Det er ikke tilfelle at du ser alt en side sier om du legger den til i interesseliste. Du kan med andre ord fint gi blaffen i om siden din kommer med dette rådet. Det stemmer ganske enkelt ikke.

Interesselister er nemlig til for at du skal kunne samle både personer og sider i en slags «vennelister», bare for dine interesser. Slik at du kan få en feed hvor både det Matprat legger ut og din matglade kompis sine statusoppdateringer vises. Men det har ikke noe å gjøre med den vanlige nyhetsstrømmen/newsfeed å gjøre. Les Øyvinds innlegg, så skjønner du litt mer.

Kort sagt: Facebook har funnet en måte å ta seg betalt for at vi skal dele innhold på, og de glade dager hvor alt var synlig i kronologisk rekkefølge er nok ugjenkallelig over.

Vi eier ikke Facebook nemlig, de eier oss.

Share.

About Author

2 kommentarer

 1. Kjenner at jeg blir litt sur av slikt…jeg vil bestemme hva jeg skal se og hva som skal være i min nyhetsstrøm.. skjønner de har noen regler, men likevel…blir litt sur når alt skal handle om penger hele tiden… men det hjelper jo ikke så da får man bare resignere da… har jo ikke lyst å slutte med FB heller… 🙂

  • Jeg er helt enig med deg. Jeg vil jo egentlig at Facebook bare skal pøse ut – i kronologisk rekkefølge – det som blir lagt ut av både venner og sider jeg følger, og at det er opp til meg å luke ut det jeg eventuelt ikke vil se.

   Men Facebook er jo ingen idealistisk tjeneste….. De har tjent penger på annonsering, javisst, men de vil selvfølgelig tjene mer!

   Spørsmålet er om dette kommer til å bli _så_ upopulært blant brukerne at Facebook kanskje snur om på noe av det, det har de i alle fall gjort før ved upopulære endringer. Dessverre tror jeg egentlig ikke det, for det er jo en god måte for dem å få inn penger på.

   Større organisasjoner og bedrifter har jo kanskje budsjett til å promotere viktige meldinger de vil skal sendes ut, mens det rammer for eksempel oss som ønsker å promotere en blogg eller en hobbyside.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.