Kontraster

12

Vi henger vektløse i vannet bare 5-6 meter under vannskorpa. Båten vår duver der oppe, kaster en mørk skygge.

Alle har blikket vendt mot det samme – de to haiene som sirkler rundt oss og båten. Nysgjerrige, men ikke aggressive. Så grasiøse, så utrolig vakre. Like plutselig som de kom, er de borte igjen. Selv om sikten er klar og fin, er vi i deres element nå. Vi blir der på besøk til grensen er nådd – det er ikke mer luft igjen på tanken.

Oppe på båtdekket igjen setter jeg på Madcon for full guffe og vi hopper og skråler mens vi vrenger av oss de klamme, stinkende våtdraktene våre. Vi er skitne, slitne og støle som fy – men alle sammen er store smil og stor glede over det vi nettopp har opplevd.

To dager senere ligger jeg på en massasjebenk med utsikt over gyldenbrun strand, blått hav og blå himmel. Den sterke egyptiske kvinnen herjer med kroppen min, men gjør støle muskler myke igjen. Jeg har fått klippet håret og fått ansiktsbehandling. Jeg er forvandlet fra «campingturist på havet» til menneske igjen.

Et døgn og litt til senere sitter jeg i Oslo og ser på snøen som laver ned utenfor og dekker balkongen min med et hvitt teppe. Og så jeg som ikke engang hadde tatt inn blomster og gjort klart til vinteren før jeg dro. Jeg får vel prøve å redde noe av det og kaste resten en da.

Men jeg tror kroppen min er igjen i Egypt enda, og hodet er fortsatt på båttur. Når jeg lukker øynene ser jeg bare haier og korallrev. Verden gynger enda. Jeg er så fylt av gode opplevelser og minner at jeg nesten sprekker!

Her skal det først og fremst hviles noen dager. Så er jeg klar for å forholde meg til virkeligheten igjen.

Share.

About Author

12 kommentarer

 1. Høres fantastisk ut. Liker ikke å være under vann, men kan strekke meg til å snorkle. Selv det er utrolig fint! Jeg er glad for at du har hatt det fint 🙂

 2. Heng fast ved den virkeligheten du bærer inne i deg – den som gir deg kraften du trenger for å holde deg flytende fremdeles og som gir mot til å komme deg gjennom vinteren.

 3. Så kjekt å vite at du har fått gode påfyll. Unner deg virkelig det.

  Og så modig du er der under havoverflaten!
  Hilsen en som er litt skeptisk til de svarte stripene i svømmebasseng…

  • Haha, takk for at du synes jeg er modig Kalliope! 😀 Det har nok vært en gradvis tilnærming, jeg begynte min dykke-karriere med å nekte å få vann i nesa. Jeg skulle nemlig bli den første dykkeren noen sinne som ALDRI måtte ta av seg maska under vann, for vann i nesa var det verste jeg kunne tenke meg, men jeg _skulle_ ned til de fine fiskene. Takk alle gode makter for at instruktøren min var av den tålmodige sorten, selv om jeg tror han synes denne trønderdama var en skikkelig bitch til å begynne med. 😉 Vi var dog gode venner etter 3,5 uker i vannet, og da hadde jeg til og med akseptert vann i nesa!

 4. Er ikke livet fantastisk og vi heldige som kan få lov til å oppleve slike kontraster! ? Heldige du som har fått reist litt i år. Jeg lever ennå litt på USA turen vår i fjor. Det var så godt å kjenne kroppen virke helt inn i sjelen – bli varm helt inn i sjelen osv. Det er deilig og gøy å få oppleve reiser og nye steder og folk. Naturen er vakker mange steder. Vet ikke om jeg hadde turt å svømme med haier, men… virker artig:)

  • Jo, det er helt herlig!! 😀

   Så flott at du fikk til en tur til USA altså, jeg har aldri vært «over dammen», men ønsker meg gjerne dit.

   Krysser fingrene for at det blir flere reiser på oss alle!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.