To ting som gir meg ro

9

Tenkte akkurat på to ting som virkelig gir meg ro og fred.

Det første er vakre kveldshimler. Jeg tenkte på det fordi det var en Facebook-venn som la ut et nytt coverbilde med utsikt til en nydelig kveldshimmel.

Her er et mobilknips fra leiligheten vår – ikke like flott utsikt med bygårder på alle kanter, men bare det å se lys og farger endre seg på himmelen er noe jeg setter stor pris på. Da kan jeg sitte på balkongen og bare nyte…

Den andre tingen jeg tenkte på som gir meg ro og fred er vann. Å sitte og se utover vann, enten det er havet eller en liten innsjø – det gjør meg rolig. Det skulle vært flere anledninger til det!

Her får vann være representert med et bilde fra forrige helgs tur til Østensjøvannet. Dit skal jeg definitivt tilbake.

Det er selvfølgelig mange flere ting og steder som gir meg ro og fred, men akkurat nå ble jeg sittende og tenke på kveldshimler og vann. 🙂

Hva gir deg ro og fred?

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. Husker engan noen spurte meg hva jeg ønsket meg i livet.
  Ro og fred.

  Ro og fred?
  Den gang var jeg ut i full jobb.
  Og en kropp som var så vond og jeg greide ikke å gjøre noe.
  Enn å gå på jobb….

  Til nå kan jeg si at symaskina og ei god lydbok gir meg.
  Lyst til å forsette å leve. Gleden over et ferdig produkt.
  Men det som gir meg mest ro er å sitte rundt et bål.
  Grille pølser og nyte en vakker solnedgang. Gjerne ved et vann.

  Alt for lenge side sist……

 2. Dette fikk meg til å tenke på Vamps fine «Noken gode ting» fra albumet Flua På Veggen. Tror jeg tar et gjenhør i kveld 🙂

 3. Ja, hva gir meg fred og ro…Himmel og vann absolutt. Her vi bor ser vi bare vann fra andre etasje, det er et savn. Ikke sånn nå-må-vi-flytte-savn, men sånn at neste sted vi bor skal det være ordentlig utsikt til vann, ikke bare fjordgløtt.
  Og ellers, tid til å lese i et stille hus. Ikke alltid like lett gitt.

 4. Jeg tror vi trenger naturen for å kjenne roen. Jeg tror at for mye kunstig støy og for mye storby kan ødelegge noe av den indre roen. Vi mennesker er jo egentlig natur, men så har vi effektivisert det vekk…

  • Ja, det var klokt sagt!

   Vi har etter hvert veldig, veldig mye kunstig støy rundt oss, og jeg er ikke så sikker på at kroppene og sinnet vårt egentlig håndterer det så godt som vi tror. Kanskje er det en av årsakene til veldig mye uro?

   Vi trenger i alle fall mer natur rundt oss, det er helt sikkert.

 5. Kveldshimmelen og vann er noe jeg også setter pris på. Og ild. Å stirre fjernt inn i levende flammer! Enten det er et bål eller en peis eller en ovn med glassdør, er ilden noe som virkelig får hormonene i balanse.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.