Mektig

10

Dette bildet fant jeg på Facebook-siden «a girl’s guide to taking over the world» i dag, og det passet veldig bra. 

Jeg har nemlig sett ferdig sesong 2 av TV-serien «Suits» i dag, og der er det mye makt, og maktspill. Der er det mange intriger og skjulte sannheter. Det er ikke fritt for at man selv får lyst til å være en av de listige og rappkjeftede advokatene i den flotte kontorbygningen på Manhattan….

Dessverre for de fleste av oss så kommer ikke livet vårt til å utspilles i designerklær blant håndplukkede vakre mennesker i interiørarkitektskapte omgivelser. Vi kommer ikke til å tjene millioner i bonuser, og vi kommer ikke til å ha blendahvite smil som får damene til å skjelve i knærne og mennene til å snerre av misunnelse.

Men det betyr jo ikke at vi er maktesløse. Det betyr jo ikke at vi skal eller kan la oss overkjøre av hvem som helst og når som helst. Selv på en dårlig dag har vi i hvertfall en viss grad av makt – over våre egne tanker og gjerninger om ikke annet.

Og kanskje, eller ganske sikkert, er det nok slik som bildet på toppen sier – at vi må ta makt og at vi må ta plass. At hvis vi vil høres, så må vi selv begynne et sted med å slenge ut den kassen, trå opp på den og begynne å rope ut meningene våre. At vi selv må se an de andre spillerne og vite hva vårt neste steg skal være. At vi noen ganger må være smarte, og at janteloven ikke er verdt en dritt.

I morgen skal jeg bedrive ørlite grann «power-dressing», og så skal jeg være smart og mektig for meg selv. Uten at det går utover noen andre, heller tvert i mot.

«I don’t play the odds, I play the man.«

(Harvey Specter)

Share.

About Author

10 kommentarer

 1. Om du liker advokatserier og oppegående kvinner som har vett til å «ta makt», så kan jeg anbefale «the good wife». Jeg liker Suits som lett underholdning (har kun sett sesong 1), men TGW slår dem ned i støvlene på tyngde og intelligens. Alle kvinnene der er helt kick ass, og det er generelt langt mer finurlig skrevet. Er akkurat ferdig med sesong 2, og den var enda bedre enn sesong 1 som også var bra. Håper virkelig sesong 3 fortsetter i samme spor.

  • Ooh, det høres virkelig ut som en serie for meg ja! Lurer på om jeg begynte å se på den en gang, men så orket jeg ikke så mye TV en stund. Men nå ser jeg på iPad mens jeg ligger i senga, og da er det greit.

   Skal absolutt sjekke TGW, tusen takk for tips. 🙂 Jeg blir så glad når jeg finner serier der kvinnene «tar plass» rett og slett.

   Har også hørt om en serie som heter «Political Animals» eller noe sånt? Skal lete litt etter den nå.

 2. Ah, godt skrevet! Og godt sitat. Mye sant i det. Vi må ta plass! Ta sats og bare hoppe i det!

  Lykke til med morgendagens power-dressing! Sikker på at du får en fin-fin fredag! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.