Postkort-app fra Posten ~ egne sommerminner rett i postkassen.

4

Mine gode venner vet at jeg liker veldig godt å sende postkort når vi er på ferie! 

Men det er slutt på skrivekramper og leting etter et eller annet sted å kjøpe frimerker. Nå redigeres egne bilder og sendes ut via en app på iPhone eller iPad, og så kommer det et postkort i papir etter en stund. 🙂 Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg bruker å gjøre dette i denne bloggposten.

Men løsningene jeg har brukt har vært amerikanske, og tiden fra produksjon til levering preget av at de skal sendes ganske langt.

Derfor ble jeg egentlig litt euforisk da jeg leste på iPod1 i dag at Posten har kommet med en app som gjør det samme – lar deg sende egne bilder som postkort.

Jeg har tatt en kikk på appen og tenkte å gi deg mine vurderinger under. Du finner Postens app i App Store her, og den er gratis.

20120703-154548.jpg

Førsteinntrykket synes jeg er greit og ryddig. Det er enkelt å laste opp egne bilder. Jeg lager mine i PicFrame som en kollasj, og det synes jeg er en fin måte å samle feriebilder på.

Posten skal ha pluss for at man kan velge ulike rammer, med ulike temaer. Her kan man finne noe enten det er til et gratulasjonskort eller julekort. 🙂

20120703-154556.jpg

Ved utfylling av baksiden av kortet synes jeg muligheten til å velge skrifttype, farge, størrelse og justering av teksten trekker veldig godt opp. Justering av teksten har jeg ikke sett på noen av de appene jeg har prøvd for postkortlaging før.

Jeg har ikke tatt med skjermbilde av det, men jeg synes innsettingen av mottakers adresse var litt klønete, men her er det muligens bare jeg som trenger mer øvelse. Jeg skulle også gjerne ha sett at hele adressen kom opp, og at det ikke bare stod «1 mottaker», og at man kunne redigere i adressen. (Med mindre du har en veldig ryddig og oppdatert adressebok, så kan dette fort bli et behov.)

20120703-154606.jpg

Et stort pluss til Posten for at man kan velge leveringsdato – dette er virkelig noe jeg har savnet, og utrolig praktisk når man kan forberede noen hyggelige kort til bursdager, jubileum eller på en annen spesiell dag. Ti poeng for denne!! 😀

20120703-154614.jpg

Men så… nei, nei, nei, nei.

Jeg har vært et ganske stort smil helt til nå, men her stopper det for meg. Kredittkort som betaling for hvert postkort er så klønete at jeg ikke har ord for det. Dette er kort jeg skal ligge på stranda og lage, eller på hotellsenga i timen før vi skal gå og spise middag. Det er kort jeg skal snekre sammen med apps på mobil, og så må jeg plutselig opp og finne frem kredittkort hver gang jeg vil sende noe??

Helt uaktuelt for meg, og nå tenker du sikkert at jeg er spesielt lat, men jeg skal fortelle deg at skal du ha folk til å virkelig bruke en app til å betale med, så må det være enkelt, og kredittkortbetaling er faktisk ikke det. Vel, kanskje hvis du er av dem som husker alle kredittkortdetaljene i hodet og ikke synes det er noe pes, men for resten av oss… Meh…

Hva med PayPal? Hva med en eller annen løsning hvor man kjøper poeng eller kreditt på forhånd som man kan bruke inne i appen? Bare la meg slippe å lete etter kortet mitt, som jeg kanskje ikke har med meg en gang!!

Annen funksjonalitet jeg skal se etter ved nærmere gjennomsyn: Om kortet lagres selv om man ikke får lastet det opp når man ikke er tilkoblet nett. Det er nemlig en funksjonalitet jeg setter veldig stor pris på i den appen jeg bruker nå. Der er det akkurat som å skrive ferdig 4-5 e-poster selv om man ikke er på nett, og så lastes kortene opp når man kobler telefonen på nett igjen. Det bør også appen fra Posten ha.

Jeg skal uansett – når jeg bare får hentet lommeboka med kredittkortet – sende et kort fra denne appen til meg selv, for å se resultatet.  Det blir noen kroner billigere per kort når kortet sendes fra Norge.

Men altså – inntil Posten får en lettere løsning på betaling av kortene, så holder jeg meg til Bill Atkinson PhotoCard. Rett og slett. Beklager, Posten. 🙁

Har du prøvd denne appen? Hva er ditt inntrykk?

 

Share.

About Author

4 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.