Anbefalt kronikk: «De som villig spiller på sex»

0

God morgen kjære lesere!

Eller god formiddag… jeg har sittet i morgentimene med nok en søknad til hjelpesystemet med x antall vedlegg og dokumentasjon. Hurra…

Men da er det godt at noen kan krydre hverdagen litt med noen hardtslående ord! Anbefaler dere sterkt å lese kronikken «De som villig spiller på sex» som Heidi Helene Sveen har i Aftenposten i dag.

Hun har noen særdeles viktige poenger der om hvordan musikkbransjens kvinnelige idoler påvirker unge mennesker – unge kvinner spesielt – med sitt sexfokus. Ofte uten at artistene selv virker som om de er klare over hvilken sexindustri de faktisk jobber i.

Visse sjikt av musikkbransjen ligner nå mer på en sexindustri enn noe annet. Markedskreftenes logikk har fullstendig gjennomsyret populærkulturen, og det markedet vil ha, er sexy og tilgjengelige kvinner. Den som aktivt velger å spille med på notene, velger samtidig å støtte oppunder en kalkulerende og kvinnefiendtlig bransje.

Kan kvinnelige artister bli mer bevisste dette, og kanskje snu om på flisa for å være bedre rollemodeller for unge kvinner av i dag?

Denne kronikken skaper allerede debatt, og vi kommer nok til å høre mye om temaet fremover! Kjempeflott og bra jobba av Sveen!

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.