Plugin-anbefaling: Instapress

2

Hvis du som meg driver blogg på eget domene, og kjører et WordPress-oppsett, liker du sikkert også å finne nye plugins som du kan leke med.

Det er noe av gleden med å hoste egen blogg – å kunne tilpasse og endre etter eget ønske med temaer, plugins og uendelig med variasjoner.

En av de tingene jeg gjerne skulle ha gjort med denne bloggen er å ha en mobilversjon. Dessverre støtter ikke temaet jeg har valgt (Canvas fra Woo Themes) dette, men det kommer etter hvert. Jeg trives så godt med dette temaet at jeg ikke ønsker å bytte – foreløpig i hvertfall.

Men det var jo ikke det jeg skulle snakke om!

I dag ville jeg anbefale en plugin: Instapress er rett og slett en plugin som lar deg vise bilder fra din Instagram-konto i sidebaren. Du velger selv antall bilder, og hvor store de skal være.

Slik ble det seende ut hos meg:

Og ikke bare det, men den gir deg også muligheten til å sette inn Instagrams i bloggposter, via en kjekk liten knapp i menylinjen.

 

Var det ikke smart? Jeg kjenner at jeg bare liker slike plugins jeg altså!!

Jeg har tidligere hatt ganske mange bilder vist på siden i bloggen fra min Flickr-konto og fra Pinterest, men siden det er Instagram jeg nå bruker mest til å dele bilder – fordi den også sender samtidig til Facebook og Flickr – så er det naturlig å fremheve disse bildene.

Ikke at jeg er noen stor fotograf eller prøver å fremstille det som om jeg gjør fryktelig mange spennende ting, men det er nå små billedglimt av et liv det også. Jeg heter forøvrig serendipitycat på Instagram, hvis du ønsker å følge meg der. Jeg har til og med en RSS-feed av bildene via Statigram! (Tusen takk for tips om Statigram, @awais!)

Ja, og så har jeg åpnet galleri! Det har jeg kanskje ikke fortalt? Vel, det er en ny side hvor man kan rett og slett selge sine Instagram-bilder på lerret, til hvem som nå enn ønsker å kjøpe. Du finner mitt galleri her.

 

Sånn, det var en liten smakebit fra min Instagram, og et tips til en plugin som du kan ha på din blogg også! 🙂

Share.

About Author

2 kommentarer

 1. Takk for tips Cathrine!
  Jeg har jo holdt på en stund med å «pusse opp» bloggen min. Jeg har lurt på å hoste selv, men er litt redd for at det krever for mye tenking i overgangsfasen. Holder meg derfor til temaene inntil videre. men det blir mange kompromisser – DET liker jeg av og til dårlig 😀

  Dessuten trigger du meg nå til det jeg også har holdt på avstand lenge, nemlig å kjøpe ny mobil.
  Når jeg ser hvilke apper du og andre bruker, får jeg jo så lyst til å prøve! Apper til PC er kjedelige greier… Og med en Nokia 6300 (utgått for lengst) får jeg ikke gjort mange sprell.

  Instapress ser virkelig ut som en super plugin (det måtte jeg spørre mannen hva er) Genialt å kunne vise de fine bildene dine på denne måten.
  Galleri er kult!
  Takk for at du deler, jeg lærer masse 🙂

  Søndagsklem fra meg

  • Takk for kommentar, Trude!

   Å hoste bloggen sin er jo et arbeid, og mye å sette seg inn i. Fordelen er at det ligger mange guider ute på nett, og om man har bittelitt erfaring med egne hjemmesider og blogging fra før så er det ikke uoverkommelig. Men så skjer det jo at noe plutselig går feil, og da… Kan det bli litt hektisk! 😀

   Håper du får deg en ny smarttelefon snart da, det vil du ha mye glede av! 😀 Eventuelt kan du vurdere å investere i en iPad i tillegg til en «vanlig» telefon. Det er litt smak og behag, jeg er nå veldig fornøyd med min iPhone, men merker at jeg bruker iPaden til masse, masse.

   Søndagsklem tilbake! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.