Trollmor deler: «Regler for langtidssyke med sykdommer som ikke vises på utsiden.»

36

Når man er langtidssyk gjelder det å kunne ta livet med en god dose humor. Så når jeg finner noe som får meg til å le, vil jeg gjerne dele det med dere. 😀

~Trollmors tanker~ er en side på Facebook som deler både det som er morsomt, og det som er litt mer tankevekkende. Du finner siden her. Jeg har fått tillatelse til å dele denne morsomme listen, som jeg tror mange vil kjenne seg igjen i! 🙂 Og kanskje kan det også være en god påminnelse til dem som sitter rundt…. Husk, det er bedre å spørre enn å påstå!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

REGLER FOR LANGTIDSSYKE MED SYKDOMMER SOM IKKE VISES PÅ UTSIDEN.

1. Gjør du noe, forbered deg på kommentaren – «jasså, du greier det, du som er syk..» sagt i en mistenksom tone.

2. Gjør du ikke noe, forbered deg på kommentaren – » du må da orke litt, selv om du er syk..» sagt i en bebreidende tone.

3. Smiler du og er glad, blir du møtt med kommentaren – «jeg trodde du var syk».

4. Smiler du ikke, blir du møtt med kommentaren – «opp med hodet, ingenting blir bedre av at du depper. Vær positiv, så blir alt mye bedre!»

5. Deltar du i en sosial sammenheng, vær alltid forberedt på at noen bemerker det, ikke fordi de er glad for å se deg der, men fordi de «ikke skjønner at du orker, du er jo syk!»

6. Lar du være å delta i en sosial sammenheng er kommentaren: – «jamen tror du ikke du ville hatt godt av å komme deg litt ut blant folk?»

7. Ethvert svar på spørsmålet -«hvordan har du det?» – vil alltid være feil svar. Enten fordi du er for positiv eller for negativ.

8. Vær alltid forberedt på å forklare og forsvare hvorfor du gjør det du gjør i enhver situasjon, og vær klar over at svaret ditt alltid vil bli gjenstand for diskusjon.

9. «Friske» vil kappes om å fortelle deg løsningen på alle dine problemer – det er bare å gjøre som dem! De har jo holdt seg friske…

Share.

About Author

36 kommentarer

 1. Hehe 😀
  Vurderer å ta listen med i familie-«tamtam» til helgen. Kan bruke den som en variant av «Bullshit-bingo»? 😉

 2. Anne Kristine on

  Hmmm, gjorde jeg noe feil på den forrige kommentaren min?? Takker i hvertfall for en dose humor, trengte den i dag etter noen kjipe dager og møte med NAV om en stund. En annen ting man må passe seg for er å ikke se for «stæsja» ut kontra å ikke «stæsje seg opp» i det hele tatt, det vil også utløse kommentarer som i sjangrene ovenfor;) Ikke greit detti

  • Tror det har vært noe galt med WordPress og kommentarer for å være helt ærlig, ser det er flere som har slitt med det både på min og andres blogger.

   Og så har du helt rett i det med antrekks- og stæsja-problematikken!! 😀

 3. Hihi, morsom lesning så takk for at du la det ut! Det er jo akkurat sånn det pleier å være: alt jeg sier, ikke sier, gjør eller ikke gjør blir feil. De finner noe å kritisere uansett. Enten oppfører jeg meg for «frisk» og for positiv eller så oppfører jeg meg for «syk» og for negativ. Håpløst er det. Så da er det fint å ha litt galgenhumor rundt det hele 😀

 4. Ja, sånn er det. 🙂

  Det er også mange som bryr seg om pengebruken til kronisk syke. Hvis man faktisk har muligheten til å bruke penger på noe annet enn first price-mat eller sjampo fra Nille må man forsvare det. Tenk å bruke penger fra NAV på noe annet liksom, fy skamme seg! Eller så skjønner de ikke hvordan det er å ha så dårlig råd at man ikke kan være med ut og ta en kaffe. Ei venninne som gikk fra 100% jobb til minsteutbetaling på AAP ble veldig forundret da hun plutselig skjønte hvor liten hun og mange andre har å rutte med.

  • Ikke sant!

   Men hvorfor tenker ikke folk over at det kan hende man for eksempel har for penger i bursdagsgave, eller har en snill kjæreste, eller har klart å spare etc. etc.

   Nei, de fleste evner ikke å sette seg inn i situasjonen før de er der selv, men til gjengjeld får de da virkelig se hvor tøft det er da.

 5. ..he, he morsom den der 😉 Treffer noen spikere på hodet, ja…!
  Et studium verdt alene…! Bra vi kan le litt av oss selv (…og de andre, les moralpolitiet 😉
  Intet rom for store utskeielser, oppstæsja outfits eller høye latterkuler når du går på «trøgd», nei…
  Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, gjøre seg så liten, usynlig og stille som mulig….
  Det skal koste å være sponsa av fellesskapet. Det skal svi..Og det skal ikke være noen fest…
  Det sitter i ryggmargen. Jeg passer på å ikke være for «pen» (jf «du ser da så frisk ut…»), casual-kledt gjerne med «årgangsklær» i mørke farger, dempe energiuttrykket vis-a-vis omverden på en god dag…osv Jeg husker en (ufør) bekjent som ikke gikk i byen i arbeidstida uten en apotekpose, slikt at turen både kunne forklares, forstås og være legitim…
  Stå på alle sammen og ha en fortsat god dag 🙂 (..med eller uten paljetter og stortrommer ;)..)

 6. Fantastisk!!! Fikk meg en god latter av å lese den. Takk for at du delte den med oss 😉 Det var bare en ting som manglet på lista: «Du ser jo så godt ut» med litt spørrende stemme som oser av «du ser da virkelig ikke syk ut, burde du ikke egentlig begynne å jobbe igjen?» (og så ler jeg enda litt mer her jeg sitter 😀 )

  • Ja, nemlig, sånn er det jo!

   Det gjorde godt med en latter her nå.

   Måtte straks inn på fb og båe «like» og dele!

  • Bare en liten ting til det: Jeg er selv kronisk syk, men sier ofte dette til folk, både de som er kronisk syke og de som ikke er det. Fra min side er det kun ment som et kompliment. Folk kan bli glade av å høre at de ser bra ut når de føler seg som en dass. Det blir i alle fall jeg!:)

   • Selvfølgelig er det hyggelig med et kompliment! 😀

    Men samtidig er det akkurat som om mange ikke skjønner at du er syk hvis de ikke kan se det; det hører man jo på tonefallet deres. Jeg følte at jeg ble tatt mye mer på alvor av en viss andel venner og bekjente i den perioden jeg var som mest underernært og dermed «så» veldig syk ut, enn nå som jeg ser relativt normal ut de gangene jeg viser meg offentlig.

    Men det er klart, når jeg først har stæsja meg og klart å komme meg ut av huset så vil jeg jo ikke høre at jeg ser ut som en dass! 😀

  • Hvis noen sier det til meg, «men du SER jo i hvert fall bra ut» så blunker jeg og sier med min mest sukkersøte stemme «det er godt vi har makeup vet du darling» 😉

 7. SÅNN ER DET!

  Det beste er å lage seg noen få svar sånn på forhånd: som.når noen sier at jeg ser da så godt ut… så svarer jeg bare at det ikke feiler ansiktet mitt noenting…

  Den sitter midt i sikringsboksen!

 8. Det gjorde så godt å lese dette! Takk for at du delte det med oss som ikke er så aktive på fb.

  • Godt å høre Hanne! Blir av og til litt sånn at jeg tenker folk kanskje synes det er «for mye» om det deles både på Facebook, blogg og Twitter. Men så er det jo ikke slik at alle er på nett alltid og samtidig, så det er jo en mulighet for å nå flest mulig å spre det i flere kanaler. 🙂

 9. Takk for at du deler! Det er jo akkurat sånn det er! Innimellom kan man bli så frustrert over dette at man får lyst til å skalle hodet i veggen. Andre ganger kan man ikke annet enn å le – det blir jo aldri «bra» samme hva vi gjør 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.