Takk for 2011!!

22

Nok et år har gått, og det er på tide å runde av 2011. 

Det er mye man kunne ha sagt om dette året. Det har vært et sterkt og tøft år på mange måter. Terroren rammet Norge, mange mennesker og familier fikk sine liv snudd på hodet. Revolusjoner og omveltninger preger verden mange steder, og vi står ovenfor globale utfordringer vi ikke vet hvordan vi skal makte.

Også på det nære og personlige plan kan det noen ganger bli overveldende, og man kan føle seg maktesløs. Slik har det også vært for meg i 2011 – flere ganger.

Men først og fremst er jeg takknemlig. Jeg legger de negative stundene og de timene og dagene jeg ikke klarte til side.

Jeg er takknemlig for at jeg tross alt har en familie som bryr seg om meg, som jeg får vise omsorg for, som jeg kan være sammen med. Jeg er takknemlig for at mannen og familien min tar vare på meg når jeg ikke evner det selv. Mannen og bonusbarnet utgjør kjernen i min familiesfære, og jeg er takknemlig for hver en god dag jeg får sammen med dem.

I 2011 har vi fått mange gode opplevelser sammen. Vi startet året med perfekte kjærestedager i varmere strøk. Vi har feiret vår første bryllupsdag. Vi har sett vidunderlige ting på dypet i Rødehavet, og økt erfaringer og kunnskap om dykking slik at vi sammen fungerer som et godt buddy-team – også når uhellet er ute. Vi har hatt varme, gode feriedager med bonusbarnet og late søndager hjemme med god mat og spill. Tiden sammen er det viktigste av alt.

Vi har sett at kriser og perioder med ekstremt press kan komme og gå – og at vi på et eller annet vis takler det også, dog med ulik grad av arr på sjel og sinn, men at det ikke rokker ved det grunnlaget for oss som faktisk finnes.

Vi har avsluttet 2011 med en julefeiring her hjemme hos oss med både min kjære mamma og mitt kjære bonusbarn på julebesøk. Det at vi kunne være samlet slik i vårt hjem har vært ganske stort for meg – nå er det mannen og jeg som er de voksne, nå er det vi som arrangerer og fikser, med barn og bonusbestemor som gjester. Slik går livet videre, slik går slekter videre.

Så er jeg svært takknemlig for alle mine gode venner – ingen nevnt, ingen glemt. Nettvenner, barndomsvenner, tiaravenner, gamle venner, nye venner… De som har vært med meg i 15 år, og de som har vært med meg i 1 år – vennskapets betydning avgjøres ikke av lengden. Men venner er en sterk og god pillar for å ha det bra, og jeg er heldig som har en variert venneflokk som gir meg så utrolig mye, på ulikt vis. Noen å le med, noen å gråte med, noen til å glitre med tiara med, noen å være snobbete «ladies who lunch» sammen med, noen å slite seg gjennom ting med, noen å pludre om trivialiteter med – hva er vel livet uten venner?

I 2011 har jeg blitt kjent med enda flere mennesker gjennom ME-saken. Sosiale medier er ikke bare en hobby, for mange som ikke har andre muligheter til sosial kontakt er det en livline. Det er også blitt en svært sterk kanal for kunnskapsspredning og mikropolitisk arbeid, og jeg er takknemlig for å få være en del av dette. Det er fortsatt noe som strever i meg med å skulle bruke så mye tid på å lese om, snakke om og skrive om sykdom, men om man eier en snev av rettferdighetssans så kan man ikke unngå å bli berørt av og ønske å gjøre noe for de menneskene som forfatter og journalist Jørgen Jelstad så treffende har kalt «De bortgjemte».

At det har skjedd mye på ME-fronten det siste året trenger jeg ikke minne dere om en gang, de som er interessert kan selvfølgelig bla seg bakover i arkivet. 🙂 Jeg er takknemlig for de mange enkeltmenneskers nysgjerrighet, vitebegjær, engasjement, innsats og oppofrelser for å drive forskning og kunnskapsspredning videre – enten arbeidet gjøres på klinikken, i laboratoriet, i maktens korridorer, i organisasjoner eller i sosiale medier.

Til sist, før dere tror at jeg sitter her som en stor tåreperse av sentimentalitet, vil jeg si at jeg også er svært, svært takknemlig for at jeg fra andre kvartal av 2011 har opplevd en forbedring i egen helse. Museskritt sett utenfra, men stor betydning for meg. Bare det å nå i romjulen kunne sitte oppreist i noen timer og spille dataspill uten å få feber, nervesmerter eller besvime er et stort, stort fremskritt. Det er takket være både biomedisinsk behandling og økt innsikt i og evne til å finne balanse i livet.

Jeg vet ikke hvordan dere feirer nyttårsaften, men jeg håper at dere har takknemlighet og kjærlighet i hjerte og sinn når klokken slår tolv og det nye året suser inn.

Med de varmeste klemmer og stor ydmykhet for alt som er godt – Tusen takk for 2011!!!

Share.

About Author

22 kommentarer

 1. Godt nytt år til deg også! Og takk for alt du har delt av linker, forskning, neglelakk og diskusjoner på internett dette året. Setter stor pris på det! 🙂

  • Tusen takk for at du sier det Diva! 🙂 Jeg deler mye, både her i bloggen og i andre kanaler. Når folk finner noe av det jeg deler meningsfullt eller moro, da har jeg liksom oppnådd noe!

   Riktig godt nytt år! <3

 2. Riktig godt nyttår til deg også! Jeg er så glad jeg fant denne bloggen tidligere i år, og blitt litt kjent med deg 🙂 For som du skriver, sosiale medier har virkelig blitt en livline!
  Håper du får en fin kveld 🙂

  • Godt nytt år, Pinup! <3

   Jeg er også veldig glad for at DU har funnet denne bloggen, liker å ha deg både som leser og i kommentarfeltene.

   Jeg tror ikke man skal undervurdere det fellesskapet og den kunnskapsspredningen som skjer i sosiale medier, og som virkelig kan komme den som er husbundet og syk til gode på mange måter. Jeg ble så glad da denne bloggeren ble omtalt som "en pioner innen kunnskapsdeling" på selveste Kunnskapstinget.

   Håper du hadde en riktig god nyttårsaften også! 🙂

 3. Herlig og hjertevarm post, søta!
  Takk for det gamle og tilykke med det nye. 😉
  Måtte dette året gi oss så mye mer enn vi tør drømme om!
  Godt nyttår! KleMmmm <3

 4. Randi Vik Haukedal on

  Godt nytt år til deg!
  Takk for en informativ, opløftende, positiv, humoristisk blogg som gir meg glede og nyttig info i hverdagen!

  • Tusen hjertelig takk for den tilbakemeldingen Randi! 🙂 Det er slikt som gjør det verdt å blogge synes jeg. Å vite at folk leser og setter pris på… det er litt stort!

   Godt nytt år til deg og dine! <3

  • Tusen takk Ida! Ja, er det ikke fantastisk med fremskritt? 😀 Selv om det er to skritt frem og ett tilbake, og selv om forbedringene fortsatt mest kan sees innomhus, så er jeg veldig glad for at det skjer noe. Sakte, men sikkert!

   Riktig godt nytt år! <3

  • Tusen takk og i like måte! Det har vært veldig hyggelig å få deg som min nettvenn i 2011, og jeg håper vi kommer til å følges videre i året som kommer.

   Riktig godt nytt år Marit Elisebet! <3

 5. Heia 😀

  Ja ett år på godt og vondt – både her og der som du sier og oppsummerer så fint i bloggposten!

  ja vi prater vel egentlig ikke sykdom, når den e så fordømt politisk og kontroversiell, men det e nu så – vi fortsetter der vi slapp tenker æ….

  Engasjementet har vært stort i år også 😀

  Tusen takk for det gamle og prates og klæmmes i 2012 til dæ og dine og alle dine lesere – happi nju jer missis sofier og mister hovmesterer <3

  • Et år på godt og vondt… det er virkelig sant! Slik er nå engang livet… Vi får ta stormene når de kommer og hvile mellom slagene.

   Jeg kjenner at engasjementet egentlig er sterkere enn noen gang, men evnen og viljen til å skjerme meg en del er blitt mer til stede. Det er et mål for meg å ikke være «always online», ikke alltid forsøke å respondere så raskt som mulig, ikke følge opp alle saker, bloggposter etc. Jeg trenger å ikke være «alert» hele tiden tror jeg.

   Tusen takk til deg for et stort og viktig arbeid i 2011 kjære mhj!! Vi følges inn i 2012 og jeg håper at du og dine får et riktig godt nytt år. <3

 6. Jeg ønsker deg og mannen og bonusbarnet og mammaen din mange gode dager i det Nye Året.

  Takk for det gamle og alt du har delt og gjort i 2011, det har vært en stor glede og hjelp å kunne

  følge med her hos deg.

 7. Takk for mange fine innlegg på bloggen din – er stadig innom selv om jeg ikke så ofte legger igjen kommentar. SÅ fint å høre at du merker framgang i formen. Godt nytt år til deg og dine! Måtte 2012 bli et enda bedre og friskere år for oss alle!

  • Tusen takk! Et riktig godt nytt år til deg og dine, hopeful. <3 Kanskje ditt nick får stå som et mantra fremover? Å være håpefull er i alle fall en god egenskap. 🙂

 8. Dette var et fint nyttårsinnlegg, Cat!

  En oppsummering av livet kan av og til være på sin plass, det setter ting i perspektiv og det kan være lærerikt.

  Som du sier er vennskap på nett også vennskap, og for mange av oss den eneste kontakten vi har med verden. Det er av enorm betydning.

  Takk for mange fine innlegg og stort engasjement, det betyr mye for mange. Jeg synes også at det er beundringsverdig at du fortsetter dette arbeidet, for det har sin pris. Pass godt på deg selv og vær ærlig med deg selv når du gjør dine valg, slik at du på sikt øker energien og livskvaliteten.

  Til slutt vil jeg ønske deg en flott nyttårsaften!

  • Tusen takk for en god, varm og raus tilbakemelding! <3 Riktig godt nytt år til deg, og takk for alt du også gjør og har gjort. Vi satser på et spennende, rikt, helsegodt 2012!

 9. Takk for deg. Og din innsats. Og for å gjøre meg kjent med ME.
  Vi skrives i det nye året og så håper jeg at museskrittene dine blir mange.

  2012 – forventningenes år 🙂

  Godt nytt år til deg og dine 🙂

  • Til DEG Mormor vil jeg gjerne si tusen takk for alle gode ord om smått og stort. 🙂 Det er nesten som å ha fått en bonus-mormor-på-nett det her!

   Vi tar vare på det som er godt, og det som ikke fungerte så bra pakker vi ned i en eske og setter på kottet. 😉 Sånn er det med den saken!

   Riktig godt nytt år til deg og dine også. <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.