Svibelangrepet

12

Vi hadde alltid svibler, eller hyacinter, på bordet hjemme i julen da jeg var lita. 

Juleblomster må man jo ha, vakre både i utseende og duft.

Dessverre går det ikke alltid som man tenker. Mine svibler av året nektet å komme ut. De stod der med grønne knopper aldri så lenge, men de flotte blomstene uteble.

Først på julaften begynte de å blomstre, men da skjedde det til gjengjeld fort! Den ene etter den andre bredte seg ut og spredde en deilig lukt ut i rommet.

Det jeg ikke hadde regnet med var reaksjonene til oss som satt rundt.

For huset var jo allerede fylt med et grantre (type stort), julestjerner, amaryllis og tulipaner. Alle blomster som kan være allergifremkallende…

Så sviblene var nok bare dråpen som fikk begeret til å flyte over hos en som er litt allergisk, en som er litt mer allergisk og en som er kjempeallergisk… Da sviblene stod som trompeter ut i lufta knakk mannen sammen i en nysekule som fikk ham til å fyke krumbøyd bortover gulvet med svibelkrukkene i hendene – de skulle ut! 

Resten av juleselskapet hikstet og hostet av en blanding mellom allergisk reaksjon og latterkrampe.

Sviblene havnet på balkongen og skal få stå der til de enten fryser ihjel, blåser bort eller visner.

Og neste år tror jeg rett og slett vi dropper dem.. 😉

Men ellers har det vært ei fin jul altså! 

~ Svibelfaenskapet~

– Julestjerner er verst, det vet vi skaper problemer for mange. Den inneholder stoffer som kan irritere hud og slimhinner. Ellers kan generelt blomster som avgir sterke dufter være et problem, slik som tulipaner, svibler og andre løkplanter, sier hun. (Om jul og allergi fra Klikk.no)

Share.

About Author

12 kommentarer

 1. hihi.. sånn så mine ut i fjor, i år fikk jeg tips av blomsterbutikken at hvis jeg bare dusjet dem, så ble de ikke så store 🙂 Men vanner du dem så vokser de ut av sitt gode skinn .

 2. Hørtes ut som det ble en smule slitsomt med så mange blomster… Men du skriver jo så morsomt, så kan ikke annet enn å le 🙂

 3. å så bruker jeg å sette dem slik at de ikke er til stor påvirkning av dem rundt.. for man kan lett få nyseproblemer av dem 🙂

 4. Jeg greier ikke svibler, da får jeg helt «dilla». De lukter så mye og så sterkt at det ikke er mulig å være i samme leilighet en gang… Men de er jo pene å se på. Sikkert lurt å ha dem på balkongen, ja. 🙂

  Heldigvis tåler jeg tulipaner og de fleste andre blomster, så da skal jeg vel greie meg uten akkurat sviblene… 🙂

 5. Svibler er ikkeblomster. Vakre, men nyseblomster.
  Til noe helt annet:
  Håper jeg ikke har kastet ut noen kommentar fra deg.
  I så fall er jeg veldig lei for det. Det har vært så alt for mange useriøse i boksen, så det kan nok hende at jeg har vært for rask.
  Lei for det.

  • Nyseblomster er nok riktig begrep Mormor. 😀

   Ang. kommentarer så vet jeg ikke, har ikke lagt merke til at noe har forsvunnet. Selv får jeg så mye spam at jeg sletter alt ulest. Akkurat nå ligger det rundt 55.000 spam-kommentarer og venter på å bli slettet… Om det går med noen kommentarer får folk heller si fra tenker jeg da.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.