«Det er ikke Facebooks skyld at du er dum»

4

Facebook har fått nytt design – nå kommer Facebook Timeline

Det er en ny måte å vise profilen din på, og du kan se en introvideo om det her. Som vanlig når det gjøres endringer på Facebook blir det ropt ut om personvern, og Aftenposten hadde en artikkel hvor de påstod at «Facebook publiserer alt».

Men sånn er det jo ikke. Facebook publiserer ikke alt offentlig på nett så hvem som helst kan se – med mindre du har gitt Facebook tillatelse til å gjøre det da. For det er faktisk DU som bruker som må følge med her.

DinSide Data har en god artikkel om dette i dag som heter «Skjerp deg, eller kom deg ut!». Der setter de søkelyset på at det er vi brukerne som må følge med og endre våre innstillinger, sjekke hva vi legger ut og hvem vi gjør vårt innhold tilgjengelig for.

For hva har egentlig forandret seg med Timeline? Ingenting annet enn at folk har fått gammelt skrot dratt opp til overflaten.
Og ettersom folk blir livredde, må det tydeligvis til.
For om noe, har Timeline bidratt til bedre personvern. Først nå skjønner folk at det de gjør på Facebook blir lagret. Og det som blir lagret, kan leses. Det kalles internett.

Blir du usikker på hva som kan bli sett av hvem, anbefaler jeg at du bruker litt tid på hjelpesidene til Facebook. Der ligger det mye nyttig informasjon.

Selv har jeg tenkt å ta en liten runde sånn etterhvert, men siden jeg er helt sikker på at jeg hverken har rasistiske, kriminelle eller pinlig intime statusoppdateringer liggende, så er jeg ikke så forferdelig nervøs. 🙂 Forøvrig har man en innstilling inne på «Privacy settings» som heter «Limit the Audience for Past Posts». Den kan være nyttig å ta en titt på hvis man tidligere har mange poster som er publisert offentlig.

~ Min timeline. 🙂 Dere får stalke meg og se om dere finner noen «hemmeligheter» hvis dere vil… 😉 ~

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Bra greie det her, nå skal jeg rett over på limit tidligere posts. Det er vel sånn at selv om jeg ikke ser på det som blemmer, så fins det en hel verden der ute som vil mistforstå;). Ellers må du ha ei god jul, bloggen din ruler! 😉

    • Joda, folk kan alltids tolke feil, så det er jo greit å renske ut litt kanskje. 🙂 Jeg føler meg rimelig trygg jeg altså.

      Tusen takk for godord om bloggen, og riktig god jul til deg og dine! 😀

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.