Manneblad eller voldtektsmann? Ser DU hvem som har sagt hva?

5

Jeg ble tipset om en artikkel på Jezebel i helga som jeg helt ærlig finner direkte skremmende. 

«Can You Tell The Difference Between A Men’s Magazine And A Rapist?» spør de. For er det bare uskyldige bilder av lettkledde kvinner, tøffe biler og gadgets menn bare «må ha» i disse bladene? Selvfølgelig er det ikke det. Artiklene bringer holdninger om kvinner man bare kunne forestille seg i et mareritt.

Ta en kjapp kikk på disse fire utsagnene:

1. There’s a certain way you can tell that a girl wants to have sex . . . The way they dress, they flaunt themselves.

2. Some girls walk around in short-shorts . . . showing their body off . . . It just starts a man thinking that if he gets something like that, what can he do with it?

3. A girl may like anal sex because it makes her feel incredibly naughty and she likes feeling like a dirty slut. If this is the case, you can try all sorts of humiliating acts to help live out her filthy fantasy.

4. Mascara running down the cheeks means they’ve just been crying, and it was probably your fault . . . but you can cheer up the miserable beauty with a bit of the old in and out.

Hvilke av disse tror du er skrevet av en voldtektsmann, og hvilke er utsagn hentet fra et manneblad som f.eks. FHM?

Vanskelig å si ikke sant?

Det synes deltakerne i en studie om dette også. De ble presentert for flere slike utsagn og skulle vurdere om det var fra et manneblad, eller fra en voldtektsmann. De klarte det ikke. Og faktisk vurderte de utsagnene fra mannebladene som mer nedverdigende for kvinner enn det voldtektsmennene hadde sagt. 

Svaret på utsagnene over er at nr. 1 og 2 er uttalt av voldtektsmenn, mens 3 og 4 er fra manneblader.

Mange av utsagnene handler om det velkjente «hun sier nei, men mener egentlig ja», en holdning som er med på å legitimere voldtekt. Det er helt forferdelig å tenke på at slike holdninger er noe som går igjen i slike manneblader. Ikke rart folk får et forkvaklet syn på seksualitet og kjønn hvis det er slikt de fyller hodet sitt med!

Jeg håper endelig at norske blader er mer nedtonet enn de engelske, men jeg frykter dessverre at det er like ille der. 🙁

Så ekkelt. Trenger frisk luft – nå!

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Fysj.. Vi som er mødre har et arbeid å gjøre med våre sønner, lære dem rett og galt, fra dem er små, slik at slike utsagn som det der bare preller av på dem.

  2. Bra du deler, selv om det er begredelig lesning… Når det gjelder debatten rundt overfallsvoldtekter, for eksempel, blir ofte menn fra andre kulturer sitt kvinnesyn dømt nord og ned. Men en skal ikke reise så veldig langt før en møter kvinneforakt faktisk.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.