Få dem frem! Få dem dømt!

3

Du vet du er ivrig etter å få delt gode nyheter når det klør i fingrene og du bare må opp for å blogge klokka seks en søndags morgen. 🙂

I går leste jeg nemlig en bloggpost som gjorde meg veldig glad. Den har tittelen «En drittsekk av gangen» og er skrevet av VamPus, eller Heidi Norby Lunde som hun også er kjent som.

For en tid tilbake ble VamPus med flere trakassert og sjikanert med meldinger. Hun anmeldte forholdet, og nå er faktisk en mann dømt!

Jeg synes det er så nydelig med damer som ikke lar seg pille på nesa og ikke lar sånt ligge fordi «det er sikkert ikke noe politiet kan gjøre likevel». Få dem frem altså, og få anmeldt dem!

Uakseptabel oppførsel bør slås ned på enten det er Internett, via sms eller i det virkelige liv. Vi legitimerer oppførsel når vi ikke reagerer. Så lenge «uakseptabel» oppførsel ikke har noen konsekvenser, vil de som står bak den bare fortsette og inspirere andre til det samme. Jeg aksepterer det ikke. Det burde ikke du heller.

Vi må hjelpe og støtte hverandre til å ta tak i oppførsel som går ut over de grensene vi har for hva som er akseptabelt.

I denne saken handlet det om seksuell sjikanse. I andre tilfeller kan det være ulike former for nett-mobbing eller trakassering. Folk som ikke vil respektere dine egne grenser, som bryter seg på eller som aldri gir seg.

«Uakseptabel oppførsel bør slås ned på», sier VamPus. Jeg er så utrolig enig. Vi skal ikke behøve å akseptere oppførsel som gjør oss redde, usikre, eller får oss til å bli ubekvemme.

Derfor er det så bra at damer som Heidi Norby Lunde og Trine Grung og andre går foran med et godt eksempel og viser at det lønner seg å anmelde slike forhold, og at det får konsekvenser for dem som står bak.

Share.

About Author

3 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.