Slankepress fra begge kjønn

3

Menn er tykkere enn de tror selv, og oppfatter kvinner som tykkere enn de egentlig er. Både menn og kvinner er mest kritiske til kvinners vekt. Heller ikke barna slipper unna å bli målt opp mot medias umulige «idealer», og utsettes for slankepress allerede fra tidlig alder.

Les resten av artikkelen hos forskning.no

Kanskje noe å tenke på både før man kritiserer kona for å ha lagt på seg, men ikke minst synes jeg vi bør være dette bevisst slik at vi ikke sitter i tiden fremover og klager foran barna om hvor mye vi har lagt på oss i løpet av jula… Barn er lett påvirkelige, og sårbare for kommentarer om kropp og utseende, kanskje mer enn vi tenker over.

20111130-064508.jpg

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Uff ja, i en utenlandsk familie jeg kjenner går moren ofte på slankekur og driver nå med høylytt kaloritelling (hvorav ingen av delene så klart virker i det lange løp), og den 10 år gamle datteren i huset har allerede i to år snakket om at hun er tykk osv. (noe hun ikke er, men hun er nesten et hode høyere enn sine jevnaldrende og har dermed større klesstørrelse enn dem). Veldig trist, og veldig vanskelig å gjøre noe med når skaden allerede er gjort. Jeg prøver så godt jeg kan hver gang jeg er på besøk i alle fall…

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.