Mat til champagnepris, javisst! Men så verdt det…

3

Oslopuls 18.11: I artikkelen «Brus til Champagnepris» skriver Joacim Lund om mat man får levert på døren. 

Jeg har ikke egentlig noe problem med det han skriver. Det er helt klart at det er både billigere, sunnere og hyggeligere å besøke fiskehandleren på Youngstorget og komme hjem med et deilig stykke kveite.

Det sier seg selv at handleposene raskt blir noen hundrelapper dyrere enn om du handler i butikken. Det er en ærlig sak, det er ikke forbudt å ta seg betalt for luksustjenester. Det finnes mange som har penger nok til å betale for å slippe å bære posene hjem.

Men det er også noen grupper her som Lund ikke omtaler, og selvfølgelig er det ikke de han retter seg mot, så dette er ikke noen kritikk mot Lund! Jeg tror bare folk generelt ikke tenker over at for mange er det å stikke ned på Fiskeriet, Makwan eller Tim Wendelboe er helt utenfor rekkevidde.

Selv har jeg begynt å bruke retthjem.no. Da kommer det en sterk mann opp de 5 etasjene uten heis, og leverer mat jeg har klikket hjem i nettbutikken. Mat jeg ellers ikke ville fått tak i, fordi de fleste dagene er det å klare å komme seg i butikken og raske med seg en Fjordland ganske uoppnåelig.

Den hyggelige sjåføren/budet kunne fortelle at de leverte til mange syke, uføre og eldre som ikke selv kommer seg ut for å handle. Familier gjør helgehandelen derfra og slipper stresset med å ha med barna i butikken fredags kveld, og aleneforeldre kjøper seg tid og krefter ved å få matvarer levert hjem.

Jeg prøvde å snakke med kommunen om dette med handlehjelp da jeg ble syk, men fikk til svar at det kunne de ikke stille opp med. Selvfølgelig handler min kjære mann når han er hjemme, men så mye som han er borte rekker han ikke over alt han heller. Det er av og til jeg skulle ønske at mamma bodde i Oslo slik at hun kunne hjelpe meg med noen bokser hjemmelaget mat gitt. 🙂

For det å skulle planlegge hva som skal spises, hva som må handles, dra ut og handle disse tingene, bære dem hjem og få laget maten i tillegg – det er så mye aktivitet for meg at da hadde jeg ikke hatt krefter til annet den uka.

Å få de matvarene levert hjem betyr også at jeg har muligheten til å spise sunnere. Det er lettere å planlegge, og så klikke varene hjem på nett, enn det er å gå i butikken og surre forvirret rundt med lys og lyd på alle kanter og kanskje komme hjem med det som stod på handlelappen. Å få maten levert gjør at jeg kanskje har krefter til å faktisk lage middag en og annen dag. (Forøvrig er Fjordland et greit alternativ når man ikke klarer – laks med byggris er faktisk bedre enn å småspise noen kjeks som ligger her…)

Så når det ikke fins andre, reelle, gode muligheter (jeg orker ikke leve på pizza levert på døren heller) – så er Rett Hjem faktisk et veldig godt alternativ. Jeg synes faktisk de har et godt utvalg i nettbutikken, både av mat og husholdningsartikler (ikke noe dårligere enn vår nærmeste butikk i alle fall). Selv om det koster ekstra. Så kan jeg jo bare takke for at vi er priviligerte nok til at vi kan bruke dem.

For jeg kan ikke lenger bruke så mye krefter på å få fraktet maten oppp fem etasjer og bli liggende i flere timer etterpå med feber og smerter som resultat. Det gjør meg i alle fall ikke bedre. Så er utfordringen å klare å huske å bestille maten da… 😉

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Dette var flott info om en mulighet jeg ikke engang visste om. Jeg sjekket umiddelbart om de kjører dit jeg bor, og det gjør de. Min mann er også borte av og til, og han må da handle alt i forkant, og når man er så svekket av sykdom som mange av oss med ME er, så er dette en flott mulighet når det offentlige ikke (her heller!) kan bistå!

    • Hvis du har muligheten til å benytte deg av dem, og du klarer det økonomisk så vil jeg virkelig anbefale det. De er kjappe til å levere, veldig hyggelig og hjelpsomme og faktura får man med noen dagers betalingsfrist.

      Jeg synes også utvalget er helt greit!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.