Gledelig helg

14

Jeg mobilblogger bare litt fra sofaen mens jeg ligger her under varmeteppet og hviler en stund. 🙂 Helga står i familietidens tegn, og med meg sjuk av halsinfeksjon og feber og mannen med betennelse i foten så blir det litt ekstra.

Vi prøver å ta det med ro, og jeg har nettopp hatt maleverksted med Lille Sprell som fikk prøve mine nye akvarellfarger. 🙂 Det var undring og begeistring over hvor fint fargene kunne flyte sammen og vi prøvde litt ulike teknikker. Jeg er så glad i å holde på med litt hobbyting når jeg klarer, så det var veldig gøy å få til.

Nå er det tre stykker på hver sin sofa/seng med hver sin iPad/iPhone her – snakkes om nerdefamilie! 🙂 Jeg er bare glad til at Lille Sprell lærer seg å beherske teknologi så tidlig som mulig!

Håper alle dere som leser har en super helg!!

20111119-152059.jpg

Share.

About Author

14 kommentarer

 1. Så koselig!
  Det er slik man skal gjøre det, og slik man kan vinne ungene!
  De er ikke så lei seg som vi tror for at vi må ha stille aktiviteter. Det er godt for alle barn å få full oppmerksomhet og rolig samvær nå når alt annat dreier seg om tempo og mye stress. Så du gir noe verdifullt nå.
  Da mine unger var helt små var jeg supermamman som bakte boller til alle ungene i borettslaget og som hadde de morsomste barneselskapene. Vannkrig og snøballkrig og uventede opplevelser,- masse aktiviteter og liv og leven. Helt til jeg ble forferdelig syk av amalgam, da lå jeg som en ME pasient i senga. Hele resten av oppveksten deres var jeg mye syk og svak, og husmorvikar og venner tok over det meste.Men, til og med den verste perioden hadde vi mange fine stunder ilag. Oppi senga til mamma! Når jeg klarte å ha dem der sammen med meg så spilte vi f.eks kort! Eller lå og pratet koselig i lag.
  De kunne ikke vite at mamma nesten ikke greide å holde fem kort på hånden, de visste ikke at hele kroppen min skrek etter fullstendig ro. Det de så og hørte var en mamma som hadde tid til å spille kort og lære dem å vinne og tape like stilig. Klem og suss og hvem skal blande kortene nå!
  Og dette er minner de husker.

  Så om vi har blitt satt ut av spill ellers i livet er vi likevel viktige. Og jeg sier ikke at det er enkelt å føle at man skulle gjort så mye mer sammen med dem. Det er fryktelig mye tap og sorg i en slik situasjon. Poenget mitt er at det ikke er så ille at de må være rolige og kose seg på annet vis når man har en syk forelder eller en bonusmamma som deg.
  Du er kjempeflink, Cathrine!
  Fortsatt god helg, og hils han med foten.

  • Tusen hjertelig takk for kommentaren Vicky!! Jeg har tenkt mye på dette, for det er jo en god del jeg ikke kan være med på nå. Løping i parken eller timesvis med herjing må jo nødvendigvis utgå. Her hjemme har vi satset mye på å klare å ha gode og lange måltider sammen, og at vi tar en «kosestund» hvor vi bare sitter i sofaen og prater og kanskje spiser litt snacks eller dessert etter middag. Da er TV slått av (den får aldri stå på i bakgrunnen her uansett), og vi bare prater. Jeg opplever at det kommer frem mye da, og at den lille setter pris på å få prate med oss voksne uten så mye forstyrrelser.

   Det er så mange rolige aktiviteter man kan gjøre sammen som barna gleder seg veldig over. Her en dag var jeg så dårlig, men mannen måtte ut en tur. Da hadde vi «pysjparty», noe som selvfølgelig bare var et skalkeskjul for at jeg bare MÅTTE ligge i sengen. Men det ble faktisk stor suksess – med Ludo på iPad og en liten skål potetgull lå vi under dyna og spilte og snakket rolig. Hun storkoste seg, og jeg tror nettopp det å få denne alenetiden med en voksen og få lov til å ta ting i litt rolig tempo også er med på å skape et godt forhold.

   Så selv om det er ekstra slitsomt med barn i huset noen ganger, så føler jeg at vi klarer å finne på noe som er koselig og interessant for alle, og det er det viktigste. 🙂 Så får heller pappaen ta seg av turer i svømmehall eller lekehoppeland eller hva det er for noe alt sammen. 😀

   Jeg tror faktisk at vi tilbringer mer alenetid med barna enn mange andre voksne som stresser hit og dit og alltid har det travelt med noe som skal gjøres. Det merker barna også!

   Riktig god søndagskveld og håper dagene er gode med deg!

   Klem

 2. Elsker akvarellmaling, men må ønske meg nytt maleskrin a la de du har. Ha en forstatt fin, og forhåpentligvis litt friskere, helg!

 3. Fine akvarellskrin du har – godt utstyr er halve gleden 🙂 Så kjekt med teknologien : samlende for store og små, så er dt så fasinerende hvordan de små «leser2 symboler med den største og letteste selvfølge.
  Nyt søndagen og god bedring til dere begge 😉

  🙂

 4. Høyrest kjekt ut.
  Har ikkje fått taket på akvarell.
  Skal ha besøk av barnehagebarn (5 åringar) som skal prøva oljemaling i morgon. Har ein giftfri type for anledningen. Tenkte dei kunne få to fargar kvar og eksperimentera med korleis dei blandar seg.

  • Jeg er jo helt nybegynner jeg også egentlig, håper kanskje at det ligger noen kunnskaper der som kan friskes opp da!

   Det høres lurt ut med eksperiment med fargeblanding, jeg synes det er så morsomt å se barnas undring og opplevelse når de får lære slikt. HVA? Kan jeg lage en NY farge av disse to?? 😀 Det blir helt sikkert et bra besøk!

 5. Godt å være sammen selv om man ikke er frisk 🙂 Jeg har i alle fall godt av å øve meg mer på være – og ikke bare gjøre som jeg hadde en tendens til å være mye før.

  Håper det ble en fin helg 🙂

  • Tusen takk, jeg er veldig fornøyd med helga egentlig, selv om vi voksne har vært litt redusert tror jeg vi har klart å gjøre flere koselige ting!

   Det er en stor overgang å klare å fokusere på å være, ikke bare gjøre… Større enn folk tror! Vet ikke om du har sett den, men Mediamente har en fin dokumentar som heter «Værekraft». Den anbefales!

   Håper du har hatt en fin helg også!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.