Smia Galleri ~ En anbefaling

3

På Vålerenga i Oslo ligger det en liten perle av en restaurant/kafé, litt bortgjemt i Opplandsgata 19 inn i en bakgård. Hit må du ta deg en tur om du har anledning!

Smia Galleri er en kulturkafé med alle rettigheter, og serverer både lunsj og middag.

I den lille bakgården er noen få smijernsbord omgitt av grønt bladverk og smijernskunst, og her kan man nyte de siste, varme solstrålene fremover om man er rask og utnytter muligheten en varm høstdag.

Det er utrolig fint å sitte i den lune bakgården omgitt av vinranker og blomster – blant annet den største solsikken jeg har sett! Å finne en slik god spiseplass som er såpass isolert at man slipper å plages med bystøy eller skrål er som å finne en herlig oase. Jeg liker virkelig å oppdage slike perler!!

Nå har ikke jeg spist middag her (enda!!), men lunsjrettene er meget gode og med spennende sammensatte smaker. Servicen er veldig god, og de tilrettelegger gjerne maten hvis gjestene har allergier eller ting de ikke tåler. Det virker som om de er flinke til å endre rettene etter hva som er tilgjengelig av sesongens råvarer, og kvaliteten på maten er så absolutt god.  Dette er gourmet til en rimelig pris!

Du finner menyen og mer informasjon om stedet på Smias hjemmesider.

~ Salat med pastramigravet kveite og kongekrabbemajones – spennende rett med lette, gode smaker. Perfekt når man ikke vil bli «stappmett».  ~

Les også anmeldelse og se flere bilder på OsloPuls.

Jeg drar veldig gjerne tilbake på Smia! Kunne godt tenkt meg å forsøke en av deres selskapsmenyer, jeg synes servitøren fortalte så herlig om en elgragu med plommer og alskens godsaker… Mmmm!!

Så kan man jo også nevne at det er en av eierne bak Smia som har designet og laget «VG-leseren» – skulpturen som sitter utenfor VG-bygget. Så «Smia» er i aller høyeste grad i drift fortsatt, og tar på seg ulike oppdrag.

Facebook-siden til Smia finner du her.

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Ååå, der så det skikkelig koselig ut! Skal defintivt legges i boka «ting å gjøre når man blir frisk», (egen mappe på dataen 😉 )

  2. Pingback: Smia Galleri vålerenga oslo | Restaurantanmeldelser

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.