Jeg har lest… «Nu, jävlar!» av Heidi Linde

7

Lærer og småbarnsmor Terese, tidligere fotballspiller og nå bensinstasjonsmedarbeider Kevin, kanskje gifteklare Jessica og ensomme Lydia med en spesiell fantasivenn. Disse fire møter vi i «Nu, jävlar!»

Denne boken overrasket meg med å være en skikkelig pageturner! Frustrerte fruer og tapte karrieremuligheter i småbyen kunne fort ha blitt veldig kjedelig, men vekslingen mellom de ulike historiene, fortid og nåtid gir et driv i boka jeg virkelig likte.

Det gir en slags klemmende følelse av ubehag å lese om hvilke veier livet til de ulike personene har tatt, eller rettere sagt: som de har latt det ta. Dessuten får vi et klart inntrykk av hvor mye forventningene fra andre har å si for hvordan livet blir, og hva som står igjen etter oss.

Frustrerte småbarnsmødre som er hjemme med barn og ikke synes mannen gjør nok hjemme, eller kjenner stikket av de karrieremulighetene de lot gå fra seg bør kanskje vurdere å ikke lese denne boka… 😉

Det er sagt at Heidi Linde slekter på både Jonathan Franzen og Nick Hornby. Det kan jeg faktisk være enig i! Jeg har vel lest med av Franzen enn av Hornby, og liker denne fortettede handlingen som jeg kaller den.  Varm – ja, men mest skarp! Forfatteren er selv fra Kongsvinger, dit handlingen er lagt.

Jeg humra litt av tittelen, kraftuttrykket «Nu, jävlar!» synes jeg å huske var en del av min fars faste utbrudd. Som et varsel om at NÅ, nå skal det skje. Nå skal vi vise dem!

Boken har fått mange gode anmeldelser og var en god leseropplevelse. Anbefales! 🙂

Kjøpt av Bokklubben

Anmeldelser: Klassekampen, AftenpostenDagbladet, Bokelskere

Boken på Facebook

Intervju med Heidi Linde på Litteraturklubbens blogg.

 

20110904-204102.jpg

Share.

About Author

7 kommentarer

  1. Takk for tips. Det er for gjort å gå seg vill i bokjungelen, og anmelderne og jeg ikke alltid enige. Det blir som med film,. smak og behag. Denne settes opp på leselista!

    • Hehe, det ligger en STOR bunke her også… Både romaner og sakprosa. Må skjerpe lesinga litt fremover, og det å blogge om bøker jeg har lest er en motivasjon faktisk. Før var jeg flinkere til det, så jeg skal ta det opp igjen.

      Håper du får kost deg med lesing snart! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.