Når vanlige mennesker poserer som modeller – i all offentlighet :-D

4

Denne videoen har sirkulert på Facebook-veggen min i dag, og gitt meg et heftig latteranfall. Mange av dere har derfor sett den allerede, men noen har ikke gjort det, og uansett er bloggen en fin plass å ta vare på ting på.

Les også gjerne artikkelen om denne videoen her hos Guardian. Poenget er selvfølgelig at de måtene modellene poserer på er helt unaturlige og latterlige, at det ikke er noen som står sånn. Så hvorfor må vi vise frem klær på denne måten?

Kunne man ikke ha vist frem klærne på helt vanlige folk i helt vanlige posisjoner? Eller ville det blitt for «kjedelig»? Og hva sier det om hele motebransjen?

«I tried to express what many women feel about women’s magazines and the image of women in the media – absurd, artificial, a hanger to wear dresses and bags, only concerned about being skinny, beautiful,» explained Dominguez in an interview with It’s Nice That blog. «I used the impossible poses to represent this type of woman and to show how absurd it is in a real context.»

Men om du er interessert i budskapet eller ei – videoen er hysterisk morsom. 🙂

 

 

Share.

About Author

4 kommentarer

    • Vi sosiologer elsker jo sånt – sett i gang med et eksperiment med normbrudd og se hva som skjer. 🙂 Utfordre virkelighetsoppfatningen litt.

      Jeg fikk i alle fall (i tillegg til en god latter), en vekker om hvor teit disse «poseringene» er…

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.