Skaper vi menneskeverd, skaper vi fred

3

Jeg har slått på TVen for første gang på veldig lenge. Jeg fikk med meg det meste av minneseremonien. Så utrolig trist, så utrolig vakkert, så utrolig riktig.

Vi er bare folk, alle sammen. Vi vil akkurat det samme. Vi vil ha trygghet og kjærlighet, at barna våre har det godt og at vi har noe meningsfullt å drive med. Vi trenger å bli sett, føle tilhørighet og meningsfullhet i tilværelsen.

Tårene har strømmet her som de har gjort over hele Norge i dag, og i de siste ukene. Emosjonelt utkjørt er følelsen nå, men samtidig var det godt å få lov til å være en del av den store sorgen gjennom denne markeringen.

Måtte det som Kongen sier være noe som vekker en bevissthet i oss om hva som faktisk er viktig her i livet.

Måtte vi klare å ta vare på hverandre og se hverandres menneskeverd.

In Lak’ech – Jeg er en annen deg.

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Ja, vi har sannelig fått en følelse av å stå sammen. Håper det gjør noe med oss i tiden som kommer, noe som varer lenge.

    Selvfølgelig rører det oss at noen har mistet sine kjære. Den sorgen deler vi. Og det var sterkt å følge minneseremonien i dag. Samtidig er vi opprørt over at en mann kunne ta liv for å snu samfunnsutviklingen. Han brukte menneskeliv som middel. Og mennesket er aldri middel, bare et mål, et mål for vår omsorg, mål for våre offentlige tjenester i gode og vonde dager.

    På andre kanter av verden, er det ikke uvanlig at mennesker som står opp for menneskeretter og menneskverd, blir truet. Vi tror vi lever på en fredet plett. men det er bare vel 50 år siden noen måtte betale en pris for å kjempe menneskeverdets pris også i Norge; lærerne. En glemt historie? http://bit.ly/nptZgb

  2. I merely wanted to thank you quite a great deal all over once more. I’m not confident the things I may possibly have achieved with out these elements shown by you on such problem. It had been a real distressing condition in my view, nonetheless taking note of a specialized way you resolved the issue forced me to jump with happiness. I’m just pleased for this assistance and hope you definitely know what a effective job which you are carrying out instructing many people thru a weblog. I’m certain you’ve got never come across all of us.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.