Presisering om refusjonsrettigheter fra ME-foreningen

3

Norges ME-forening har i dag lagt ut en artikkel med presisering av sitt standpunkt om refusjonsrettigheter.

Artikkelen kommer i forbindelse med at helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har svart på spørsmål fra Stortingsrepresentant Vigdis Giltun (FrP) om ME, privat utredning og behandling.

ME-foreningen sier blant annet:

ME-foreningen jobber aktivt for at biomedisinsk utredning og behandling skal godkjennes innenfor det offentlige, norske helsevesen – og vi følger med på utviklingen av den biomedisinske forskningen. Samtidig må vi erkjenne at forskningen ikke er kommet langt nok til at den har funnet en effektiv behandling av ME – selv om det er mange positive signaler å finne på en rekke områder.

Les hele innlegget her.

 

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Å ikke gi me-pasienter refusjonsrettigheter for medisinsk behandling ved immunsvikt og andre funn som kan behandles for å forsøke å unngå forverrelse blir jo som å nekte en pasient kreftbehandling fordi den allerede har en annen diagnose ? Hårreisende måte å argumentere på av helseministeren som tydeligvis ikke har forstått hva det er snakk om. Nesten så en kan tenke seg at den helseministeren må inn på «taburetten» å svare for seg når lyset går opp for noen om akkurat dette temaet.

    • Hvis leger i det offentlige helsevesenet hadde utredet dypere for infeksjoner og immunsvikt, ville pasientene kanskje også fått behandling for dette dekket av det offentlige?

    • Spørsmålet er vel snarere «Hvorfor skal man gi pasienter som ikke fyller vilkårene for å få diagnosen immunsvikt samme rettigheter som de som gjør?»

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.