Nettvenner

14

Jeg fant denne hos en venninne på Facebook, og måtte bare dele den videre for jeg synes den var så bra. 🙂

Nettvenner ja… Det har blitt mye sosialt på nett de siste årene for meg, når jeg ikke har kommet meg ut av huset. Ikke for det, jeg har blitt kjent med mange folk via nett før jeg, blant annet ham jeg nå er gift med! 🙂 Lykkelige historier der altså. Andre venner også, som jeg kanskje har møtt én eller noen få ganger utenfor nett, men holder kontakten med fortsatt, enten det er jevnlig eller sporadisk. Men spesielt de siste årene har nettvenner betydd mye for meg.

I går fikk jeg møte en bloggvenninne jeg har fulgt lenge, i mange år, uten å ha noen forhåpninger om å få møte henne i det virkelige liv. Og plutselig fikk vi det til! Det var skikkelig morsomt, og siden vi følte at vi allerede hadde kjent hverandre i flere år gikk skravla som om vi ikke skulle ha gjort annet.

Selv om dagen endte litt kjipt med en forstuet fot for hennes del og en tur på legevakta, så var det en fortreffelig dag. Selvfølgelig veldig synd at hun skadet seg og at det legger en demper på resten av hennes Oslo-besøk, men jeg er glad det tross alt ikke var noe verre enn en forstuing. Og så fikk vi se et veldig effektivt system på Oslo Legevakt faktisk – vi rakk knapt nok å trekke én kølapp og sneie rumpa innom en ventebenk før vi ble skysset avgårde til neste avdeling – den skadede, rullestolføreren og pose-/veskebæreren. Alt mens skravla gikk for fullt! Er sikker på at vi underholdt hele legevakta!

Men jeg har fått mange gode venner ja, av å være på nett. Så jeg forstår ikke de som sier at det er «usosialt». Jeg opplever vel heller at nett-tilstedeværelsen fører til mer muligheter for å være sosial i det virkelige liv. Hadde jeg bare vært i form til det så skulle dere ha sett meg både på Tweetup, cupcakes-kurs, Girl Geek Dinners og andre evenementer. Men det kan jo bli etterhvert som jeg nå er i ferd med å gjøre et sosialt comeback??

😀

Håper dere alle har en riktig fin helg! Her er det delvis overskyet, og jeg veksler mellom husarbeid og å sitte på balkongen med et glass iskald sitronbrus. <3

Share.

About Author

14 kommentarer

 1. Åh, I love internett! <3

  Her har jeg tilbrakt mye tid de siste årene. Her har jeg blitt kjent med mye folk, knyttet nye kontaker og fått nye venner. Internett er definitiv ikke usosialt. Tenk så mange fine mennesker jeg ikke hadde blitt kjent med om det ikke var for internett, mennesker jeg ikke ville møtt andre steder irl.

  Ofte har jeg tenkt at jeg burde være enda mer aktiv på nett, hatt min egen blogg, men så har jeg også hatt behov for å være litt i bakgrunnen og en smule anonym. Internett er et genialt sted å være sosial på når man ikke kommer seg ut eller av andre grunner er isolert.

  Jeg setter også pris på å ha blitt "kjent" med deg. Du deler sorger, gleder, linker, forskning, kule antrekk og alle neglelakkene dine på en sånn måte at man må jo bare bli litt glad i deg, selv om man ikke har møtt deg. 🙂

  • Jeg tenker også på mangfoldet av mennesker jeg har blitt kjent med, fra ulike bakgrunner, historier, miljøer… likevel har vi «funnet sammen» som venner på grunn av nettet! Det er bare helt herlig!

   Du har valgt å være anonym, og det er flott! Det betyr at du har et gjennomtenkt syn på akkurat din nettbruk, og har gjort et valg ut fra hva som passer ditt liv. Ikke alle bør eller kan være «offentlige» på nett, og noen stemmer må være anonyme, men trengs likevel å høres.

   Setter pris på å bli kjent med deg også Diva! Er veldig hyggelig å ha deg her da vettu! 🙂 Stor klem!

 2. Helt enig med deg! Jeg er veldig glad for at facebook finnes for eksempel, så greier jeg å følge litt med på hva som skjer jeg også. God søndag!

  • Ja, det er en glimrende måte å holde litt følge med sine venner på! Nå er vel søndagen straks over, så jeg får ønske deg lykke til med en ny uke i stedet! 🙂

  • Nettopp. Mange eksempler på at vennskap i WoW har ført til både gode vennskap utenfor skjermen, kjæreste eller til og med jobb. 🙂 Man lærer jo dessuten veldig mye av å spille slike spill både når det gjelder språk, samarbeid, organisering, ledelse – det er det nok mange som glemmer!

 3. Veldig gode refleksjoner rundt dette temaet som man nok nesten kun forstår om man har fått venner gjennom nettet. Jeg har også fått mange nye, gode venner gjennom både bloggen, twitter og andre plattformer, og jeg ville aldri vært dem foruten.

 4. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten internett! Det er LIVET mitt innimellom.
  Trist at det er sånn, men fantastisk deilig å ha alle dere vennene mine på fanget når jeg trenger dere. Kjempefin post! Likte den button ja! iiih!
  KLeM <3

  • Jeg ser liksom ikke helt skillet mellom «liv på nett» og «virkelig liv lenger». Ikke fordi jeg er så ekstremt mye på nett (det varierer jo), men fordi jeg oppdager at folk jeg har blitt kjent med på nett føles som gamle venner når jeg møter dem. 🙂

   Sånn sett vil jeg jo si at nettvenner gir meg ENDA mer lyst til å være sosial «der ute»!

 5. Minneapolise on

  Nå er jeg endelig hjemme igjen, og kan oppdatere meg på blogg. Så morsomt å være nevnt 🙂

  Var kjedelig å skade foten akkurat når jeg var i Oslo og hadde så mye jeg gledet meg til å gjøre, men jeg klarer likevel ikke være noe annet enn storfornøyd med dagen. Fikk jo sett to av mine beste venner, i tillegg til å bli kjent med to nye personer som jeg umiddelbart visste at jeg ville henge mer med. Det er ikke verst på en dag det altså, selv om det involverte litt smerte og mye hopping på en fot.

  Jeg er også imponert over hvor hyggelige og hjelpsomme både kjente og villt fremmede er når man hinker rundt på krykker. Etter å ha bodd i USA så lenge var det helt overraskende og veldig kjekt.

  Kjempegøy å møte dere, vi må ta en skadefri tiaradate neste gang jeg er i byen! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.