«Utstilling X» ~ Inntrykk

17

Maria Gjerpes debut-utstilling ~ «Utstilling X» ~ åpnet på torsdag 26. mai, og er åpen til og med mandag 30. mai. I går fikk jeg muligheten til å komme meg en liten tur dit.

Det vil si, jeg ramlet hesblesende inn døra og kom rett inn i et lite og intimt galleri, og det første jeg kjente var lukten av kaffe. Det passet jo godt, siden kaffe er et element som går igjen i mange av bildene. Det var så godt å se Maria igjen, og det er ikke fritt for at det ble litt energisk skravling. 🙂

Men jeg tenkte å dele noen inntrykk fra utstillingen ~ med tillatelse selvfølgelig.

Fra en vegg på utstillingen – digger fargetonene

 

Maria forteller og forklarer om bildene og teknikkene hun har brukt.

Jeg var mektig imponert. Én ting er å se for seg noe man vil lage, eller ha lyst til å lage noe ~ det er noe helt annet å klare å realisere det, å faktisk gjøre noe konkret med de kreative impulsene. Det har jeg stor respekt for. Hvis du ser på bildet over, vil du se at øverst til høyre er «X»-en; «signaturbildet» for utstillingen. (Vet ikke om det heter det?). Dette bildet av oss har forøvrig Håkon tatt, jeg var så heldig at han kom innom mens jeg var der, så fikk vi endelig møtes!

Her er et annet bilde Håkon tok av oss:

Det er viktig å komme nærme på kunsten!


 

Disse tre bildene var de ble jeg sittende og se på en stund med kaffekoppen i hånda (takk for kaffen, Maria!). Irriterer meg at jeg ikke tok noen skikkelige bilder av denne veggen, for dette var bilder som gjorde inntrykk. Spesielt det røde/mørke til høyre der. Det vil jo ikke komme frem så nøye her, men det var et spennende og tildels veldig skremmende bilde. De ser så ulike ut, men samtidig utfylte de hverandre på en måte som gjorde at jeg ble sugd inn mot bildene – «fengslet» er også et relevant ord å bruke. Prøv å klikke på bildet og se på det litt større.

 

Maria Gjerpe

Her er hun! Med det strålende, varme smilet sitt. 🙂 Jeg synes det er fantastisk at hun har fått i stand denne utstillingen, så mye arbeid som ligger bak!

 

«X»

Dette skulle jeg gjerne hatt på veggen!

 

Det er spennende å gå litt tettere på bildene til Maria ~ Dette bildet heter «Comfort», og denne delen av bildet fikk meg til å tenke på bandasjer som er varsomt lagt over noe som er vondt.

 

Spennende materialvalg i bildene – her er det brukt kaffebønner!

Det er lov til å ta og føle, ja til og med lukte, på bildene. Det var snedig å la fingertuppene gli over disse fastlimte kaffebønnene – jeg var litt nervøs for å ta på bildene først, for jeg vil jo ikke ødelegge. Så for meg at det plutselig begynte å ramle av ting fra kunsten vettu! Men Maria beroliget meg – det er godt fastlimt, så det er bare å føle. Sanseinntrykkene er viktige i utstillingen!  De som har god luktesans kan vel til og med kjenne kaffelukt fra bildene. 🙂 Kanskje noe en kaffe-elsker burde hatt på veggen??

 

Renner det av bildet??

Her er en annen X, som ser ut som om den er i ferd med å renne av bildet. Virkelig – den så helt «fersk» og våt ut. Klarer du å gjette hva den er laget av??

 

Jeg er veldig glad for at jeg klarte å ta turen til Galleri Scweigaardsgate 88 i går! Det var en flott utstilling, absolutt, og jeg er veldig glad på Marias vegne som har fått til dette. 🙂

 

 

 

Det er altså fortsatt mulig å se utstillingen – i dag og i morgen! Alle bildene er til salgs.

Lykke til videre med utstillingen, Maria! Og takk for at jeg fikk komme i går! 🙂

Share.

About Author

17 kommentarer

 1. Så herlig blogginnlegg. Koselig å se litt hvordan det var for deg å besøke Marias Utstilling.
  Jeg håper jo å komme meg dit fortsatt, men erfaring tilsier at det ikke blir denne gangen.
  Forhåpentligvis kommer det flere sjanser til å se Maria stille ut kunsten sin 🙂

  Kjempekoselig å få se litt fra utstillingen, da føles det jo litt som jeg har vært der.
  Kjempefine og spennende bilder! Virkelig gøy å se! 😀

  Takk! <3

  • Jeg er bare glad for at Maria sa det var greit at jeg la ut bildene på bloggen jeg. 🙂 De var så fine at det ville vært en skam å ikke kunne dele en flik av opplevelsen med de som ikke kommer seg dit!

   Jeg er helt sikker på at det blir flere Maria Gjerpe-utstillinger altså! 😀 Vi får ta turen sammen da! <3

 2. Kjempeflotte bilder! Deilige fargekombinasjoner. 🙂 Jeg likte godt det kremfargede bildet i den trioen!

  Jeg tipper at Maria har brukt kaffe, blandet med hvitmaling, i det bildet du stiller spørsmål under, Cathrine. 🙂

  Jeg gleder meg til å se den neste utstillingen! 😉

  • Åh, du skulle ha sett Renate, det var så mange deilige hvit-, krem-, beige- og kaffetoner der!

   Jeg ble litt overrasket over alle de flotte elementene hun hadde brukt – og du har helt rett i at det er kaffe som ser ut som om det renner – pulverkaffe! 😀 Litt gøy da!

   • De høres veldig innbydende ut!
    ‘Coffee stains’, så det er en lur måte å farge lerretet på. Jeg liker å blande inn andre elementer enn kun maling, når jeg maler også – det er morsomt. 🙂

 3. Jah, nå har jeg svart noen og ikke andre og litt i hytt og pine her ser jeg. Beklager det altså. Jeg får ikke skrevet noe fornuftig til hver og en – SÅ mange fine kommentarer!

  Sier bare tusen, tusen takk og det er veldig rørende at dere gleder dere så mye på mine vegne.

  Masse peace & love!! 😀 <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.