Lilla belønning

14

Noen ganger når jeg må gjøre ting jeg virkelig misliker og gruer meg til, forsøker jeg å belønne meg selv etterpå. I dag måtte jeg en tur på sykehuset, for jeg skal ha en døgnmåling med EKG. Jeg har, som mange andre ME-pasienter, et hjerte som ikke oppfører seg helt som det skal alltid. Egentlig skulle jo denne målingen bli tatt i februar, da jeg var skikkelig, skikkelig sjuk, men så ble det ventetid likevel da. Regner ikke med at de finner noe nå, men legen ville jeg skulle sjekke det likevel.

Tidligere opplevelser har gjort at jeg gruer meg forferdelig til å dra på sykehuset, selv om det bare er for å få limt på noen ledninger. Bare det å gå inn døra og ned visse korridorer der gir meg et sterkt fysisk ubehag, jeg blir kvalm og uvel. Det er rart med det, hvordan opplevelser setter seg i kroppen sånn, men jeg kommer vel over det med tid og stunder.

I alle fall, da jeg kom ned til vårt kvartal igjen hadde blomsterbutikken noen flotte lavendel stående ute, og da klarte jeg ikke å dy meg. 🙂

Resten av dagen skal tilbringes mest mulig horisontalt, på grunn av ettervirkningene fra en hektisk gårsdagen. Jeg har forflyttet meg til «mørkerommet», men håper jeg klarer å være litt på nett selv om kroppen er ganske «flat» akkurat nå.

Håper dere har hatt en fin start på uka!! 🙂

20110524-122146.jpg

Share.

About Author

14 kommentarer

 1. Lavendel er deilig. de lukter litt også, særlig om morgenen eller ikvelden. de trenger ganske lite stell, og holder lus borte fra seg selv om planter i nærheten. som er kanskje det beste med lavendelen. Bortsettfra den fine fargen som gløder i skummringen.

  Det er ikke sikkert det noen gang blir fint å gå rundt på sykehuset, men å belønne deg selv etterpå kan gjøre det fint å ha gjort det du skulle. flink. passelig flink.

  • Ja, det er i alle fall gjort. Må tilbake og ta av utstyret i morgen, så er jeg ferdig med det. Da kan jeg bare sitte og snuse på lavendelen min! 🙂

   Interessant det du sier om at den holder lus borte, det visste jeg ikke. Takk!

 2. Fint å belønne seg selv! 🙂 Lavendel holder forsåvidt også møll borte. Flaks for meg, for jeg har tusen møll på rommet mitt som forsøker å spise opp ullgenserne mine!!! D:

 3. Viktig å belønne seg selv:D Enig i at det er rart å merke hvor godt kroppen «husker» ting som har skjedd i tilkyttning til steder eller personer tidligere. Egentlig litt facinerende, men selvsagt ikke noe gøy når det er negative ting man husker:( Håper at det dårlige forholde ditt til sykehus kan bedre seg med tiden, og at du koser deg med blomsten din 🙂

  • Det er klart fascinerende, tenker bare på det med lukter, musikk… alt egentlig. Da jeg ble syk og veldig isolert fikk jeg i begynnelsen veldig sterke minner fra barndommen, og det var ikke bare visuelt, men rent sansemessig, taktilt… som om jeg kunne _føle_ et visst klesplagg eller en leke mellom hendene. Tror det kom litt sånn fordi jeg var i et så lukket rom da, både fysisk og mentalt.

   Jeg regner med at de dårlige minnene fra sykehus med tiden vil blekne såpass at det ikke blir ubehagelig eller like tøft som i dag. Det meste blir jo lettere med tiden. 🙂

   Og alt blir bedre med litt blomster!

 4. Ja, det er rart hvordan ting setter seg i kroppen.
  Logisk VET du at du bare skal få satt på klistrelappene men følelsene vil ikke være med på det.
  Du er tøff som bare hopper i det likevel. For meg funker iallefall det best 🙂
  Så herlig med en lavendel, fordi du fortjener det! 🙂
  KleM <3

  • Logisk og rasjonelt var jo ikke dette noe problem i det hele tatt, likevel somlet jeg så mye at jeg nesten ikke kom meg ut døra… Jaja, vi har en rar hjerne og kropp altså!

   Heldigvis klarer jeg å bare få gjort det, i hvertfall når det er det her.

   Stor klem tilbake!!

 5. Hei!
  Veldig spent på hva resultatene av testen ble..? Men det tar kanskje litt tid før du får vite. Skulle vært inne til samme greie selv denne måneden, men er så dårlig form, at det rett og slett måtte utgå…

  Hilsen Pinup

  • Åja, jeg måtte bare levere fra meg boksen med målingene til sykepleierne. Så kommer legen til å se på EKG-målingene og tolke dem, og sende brev til fastlegen. Og SÅ får jeg vite om det eventuelt er noe unormalt. 🙂 Det tar sin tid! Men jeg tror ikke egentlig de finner noe spesifikt på målingene, for det første er jeg ikke like syk nå som i vinter, og for det andre er ett døgn litt lite. (Sist gang gikk jeg med målinger i 5 døgn.)

   Kjipt at du er så dårlig at du ikke klarer å komme deg på en sånn test. 🙁 Bare det å dra opp og ned fra sykehuset to dager på rad var helt i grenseland nå, kjenner jeg. Og så er det kanskje når man er som dårligst at testen helst skulle vært tatt også! Egentlig burde de jo kommet hjem til deg og satt på, men det er jo vanskelig å få dem til å gjøre det.

   Lykke til da Pinup, og god bedring! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.