23 års brennende engasjement for ME-syke: Se Ellen Piro motta Kongens Fortjenestemedalje (video)

8

Ellen V. Piro grunnla ME-foreningen i 1987 og har vært generalsekretær på idealistisk basis i 23 år frem til 1.1 2011 da Ruth Astrid Sæter overtok arbeidet. Ellen ble 13. mai i år tildelt kongens fortjenestemedalje i sølv for sitt virke for denne omstridte sykdommen. Fylkesmann Hans Røsjorde stod for overrekkelsen på vegne av kong Harald. (Fra Vimeo-siden til regissør Pål Winsents)

Jeg må innrømme at jeg ble veldig rørt da jeg så denne videoen. Som fylkesmannen sier – hun har gjort sykdommen kjent i Norge, hun har fått den godkjent som diagnose i Rikstrygdeverket og sørget for trygderettigheter. Og nå blir det audiens hos Kongen! Fantastisk!

Se den flotte videoen som regissør Pål Winsents har vært så snill å legge ut:

 

 

Ellen får kongens fortjenestemedalje from Pål Winsents on Vimeo.

Ellen får kongens fortjenestemedalje from Pål Winsents on Vimeo.

Share.

About Author

8 kommentarer

 1. Pingback: Store ting på gang rundt ME-saken | LHK Pasientfora -Sammen er vi sterke!

 2. Fantastisk flott at det kommer slike påskjønnelser og at hun blir satt pris på ved et slikt krafteig søkelys 😀 Nå får vi bare håpe at også det offentlige helse(u)vesen også tar rev i seilet og begynner å hjelpe oss for alvor. Hurra for Ellen Piro og for en vel fortjent påskjønnelse !

 3. Da venter vi på dokumentarfilmen om Ellen Piro. Det tror jeg hadde vært en interessant film om hvordan den modige Ellen har tatt opp kampen for så mange mennesker. Det krever mye indre styrke. den dag vi vet mer om ME og folk får en god behandling i helsevesendet, er det tid for å studere ME sin historie i et sosiologisk perspektiv. Det ser ut som om journalisten Jørgen Jelstad har gjort en meget god start i en slik studie.

  • Ja, det skulle så absolutt ha kommet en dokumentarfilm om henne! Det hadde vært helt topp!

   Stakkars de som ble syke for tjue år siden altså… det kan ikke ha vært lett, når man tenker på hvor vanskelig vi føler det er _i dag_.

 4. I Sverige fantes det i 90-årene blant annet BSV kærringar. BSV = Brenn, svie og vondt.
  Det var visst besværlige pasienter. Jeg gjetter på at jeg tilhører den gruppen, og jeg er langt fra ensom. Som vel er så vit man mere idag, og jeg har satt meg tilstrekkelig inn i epi-genetikk og de harde fakta som langvarig stress leder til. Derfor kan jeg snakke før meg selv, men andre som ikke har mine kunnskaper sliter vondt.
  Ellen Piro har gjort mange en stor tjeneste, ikke bare ME pasienter. For 20 år siden visste vi ikke så mye som vi vit idag, og dermed var det rom for enda mer fordommer enn hva vi har idag. Puh! Det kan ha tatt pusten ut ur hvem som helst!

 5. Pingback: Hit, og mye lengre! | Lev Livet Lett

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.