Begrensa rekkevidde

10

Ja, jeg har litt mer overskudd om dagen.

Jeg øver meg nå på å sitte mer oppreist, gå mer rundt i leiligheten, få i gang kroppen igjen. Jeg har knapt nok sittet oppreist siden juli i fjor. Det er helt fjernt å tenke på, men jeg har tilbrakt det aller meste av døgnet i horisontal stilling.

Jeg klarer ikke lenge nå heller, 10-15 minutter om gangen, men det er en begynnelse på noe.

Dog varer jeg ikke lenge. Rundt 15 er dagen egentlig slutt, jeg er altfor sliten og hodepinene begynner å komme.

Da blir jeg fullstendig overfølsom for lyder, spesielt hvis det er mer enn én lyd på en gang, lyset gjør fysisk vondt i øynene og raske bevegelser i synsfeltet blir jeg så svimmel av at jeg må snu meg bort.

Legger jeg dette sammen med at jeg ofte bruker en del tid på morgenen og formiddagen på å «få i gang» kroppen, kan man si at rekkevidden min for «litt oppegående» nå er sånn ca 11 – 15. Det er ikke mye, men det er utrolig mye mer enn før.

Så får jeg heller begynne å finne frem øreproppene nuh, og belage meg på noen timer alene på soverommet utover ettermiddagen og kvelden – kun avbrutt av middag og kos med Verdens Fineste Familie så klart. 🙂

Share.

About Author

10 kommentarer

 1. Illustrerende bilde!! Ja, det er frustrerende det der med rekkevidden. Godt at det går den rette veien likevel. De beste ønsker for morgendagen!!!

 2. Jeg synes du er så fryktelig flink som skriver, både om hvordan hverdagen for en ME-syk er og at du holder oss oppdatert om hva som skjer i forsker-verden. Du fortjener en stor klem, du er nemlig så utrolig sterk 🙂

  • Åååh… ikke si sånn hehe… jeg blir litt rørt.. 😀 Men, det er kun det at jeg har dere der ute som forstår og vet og er «mine kolleger» i dette som gjør at jeg orker og klarer å være «sterk» føler jeg.

   Tenk å være helt alene med dette 🙁

 3. Gleder meg paa dine vegne over i hvertfall litt bedring! Haaper det fortsetter og at rekkevidden utvides…

 4. Åå, jeg er kjempeglad for å høre at du har blitt så mye bedre! Det er jo en skikkelig framgang:D Håper du bare blir bedre og bedre i takt med at sola er oppe lenger og lenger.

  • Tusen takk! 😀 Det er flere som har sagt at de synes perioden september til mars er den vanskeligste, og det føler jeg også at det er noe i. Vi får bare håpe på gode vår- og sommerdager fremover og nyte det vi får til!!

 5. Du er flink!
  Jeg synes det er vanskelig å ta hensyn til ME’en. Jeg gjør nesten dom før og bare kjører på til jeg knekker… Så ikke bare kan jeg lære om neglelakkene her, men også ta til meg litt ME-råd. Nesten et kinderegg denne bølgen din. 😉
  Ha en fin helg!

  • Hehehe – takk for gode ord! Det er jo sannelig ikke lett dette, og en læringsprosess hele tiden for hva man tåler og ikke tåler. Det kan virke som om noe går greit en dag, men så ligger man der som et slakt dagen etter…

   God helg til deg også!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.