Disketter fortsatt? Virkelig?

4

Bilde fra e24.no

Diskett. Jeg smaker på ordet… mmm… disk – ett…. Det er lenge siden jeg har tatt i en slik gitt! Det finnes vel fortsatt en diskett-stasjon et eller annet sted i huset, men jaggu om jeg vet om den virker lenger.

PC-er leveres vel ikke med diskettstasjoner lenger, gjør de vel? Det må i så fall være ekstra-bestilt ekstra-utstyr!

Men likevel sitter altså legekontorene fortsatt og kløner med disketter med pasientinformasjon – sendt i posten fra Helsedirektoratet!

Så fryktelig upraktisk!

Jeg skjønner at det er en krangel om hvem som skal ta regningen – legekontorene selv eller Helsedirektoratet. Men om jeg hadde hatt et legekontor ville jeg ikke vært i tvil – få vekk skiten og inn med raskere og mer lettvinte løsninger! Det det koster tar man igjen med innsparinger i effektivitet når man har skikkelig og oppdatert utstyr å jobbe med!

(Jeg blir nesten litt redd, har legene den samme holdningen til medisinsk utstyr? «Njaaa… det får holde med disse gamle instrumentene i noenogtjue år til… det koster så mye med nytt….»)

For ikke å snakke om sikrere… hva skjer hvis disse konvoluttene med pasientinformasjon på disketter «kommer bort» i posten? Eller kanskje det er spesial-sikrede postbud som håndterer dem?

Man må ha riktig verktøy for å kunne gjøre en effektiv jobb, det er i alle fall sikkert. Derfor knyter det seg i magen min på vegne av de som må sitte og jobbe med utdaterte løsninger, hver eneste dag.

Utdatert IT-utstyr har jeg forøvrig skrevet om her på bloggen før, både hos Politiet og NAV. Jeg kunne ikke ha jobbet sånn, jeg ville fått mark i rumpa og psykisk knekk i organiserings-senteret i hjernen av å sitte og knøle med utdatert utstyr. Det er IKKE god tidsbruk!

Hjelpes…. få nå vekk disse diskettene!

 

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Et raskt søk gir at du kan få en diskettstatsjon m/usb-tilkopling for 3.5-tommers disketter til den nette sum av kr 395 på Komplett.

    Hvis du vil 3.5-tommers disketter med lagringskapasitet på 1.44 Mb (!!!!), får du disse i 10-pakninger til kr. 39.

    Så det må fortsatt være et marked for slike – antar enhver lege med respekt for seg selv har en.

  2. Jeg har diskettstasjon på den stasjonære. Jeg har disketter også. Mange av dem. Og jeg bruker dem. Jeg har gamle spill på disketter, for eksempel.
    Jeg har aldri lasta dem over på en harddisk og kastet diskettene, fordi jeg har en tendens til å glemme hva jeg har lagret på harddisker, men det går ikke an å glemme femti disketter 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.