Morsomme dykkehistorier :-)

7

Det er ikke så lenge siden jeg lærte å dykke – og jeg elsker det! Det går knapt nok en dag uten at jeg drømmer om å kaste meg i vannet igjen.

Å se på bilder, lese om dykkesteder jeg drømmer om å besøke og lese blogger om dykking følger også med. Jeg kan jo ikke bare tenke på neglelakk heller! 😉

I går kveld fant jeg denne tragikomiske historien fra en dykkeinstruktør som hadde fått med seg to mildt sagt rampete ungdommer ut på dykking. Jeg skal love dere at den dagen vår lille Sprell her hjemme skal være med oss ut og dykke, så skal det være en HELT annen disiplin enn på de to her!

Les hele historien om «The Boxfish Grabbers» her!

I was attempting to point out underwater wonders when we came upon a beautiful boxfish. With preternatural speed, the child on my right reached out and caught the boxfish by the tail. Despite my explicit instructions to touch nothing, he pulled the fish backwards to get a closer look. The poor fish’s eyes were bulging out as it finned frantically forward to no avail.

Sånn for å vise dere at jeg er en litt mer ansvarlig dykker enn dette og ikke rører noe (Take only pictures, leave only bubbles..), deler jeg et bilde jeg er veldig glad i. Denne flotte skilpadden lå og ventet på oss en dag når vi hoppet ut i vannet – rett under oss. Min kjære mann er interessert i undervannsfotografering, og vi øver oss med stadig nytt utstyr. Jeg synes dette ble ganske bra faktisk! 🙂

El Quseir, Egypt


Share.

About Author

7 kommentarer

 1. 🙂

  Sliter selv med dykkeabstinenser for tiden og teller dagene til neste ferie.
  Etter å ha vært veldig usikker på om dykking kom til å være noe for meg, har jeg blitt hekta.

  Jeg leker med tanken om å ta en pause fra jobben for å prøve meg som instruktør. Men, etter å ha lest om Knoll og Tott er jeg ikke helt sikker lenger… 😉

  • Hahaha, var ikke meningen å skremme deg! 😀

   Jeg tror du kommer borti «alt mulig» som instruktør, og selv om du får dykke HELE TIDEN så er det tross alt en jobb og jobben din vil mesteparten av tiden gå ut på å jobbe med nybegynnere. Om man liker det og er tålmodig så er det greit. Jeg ville nok ikke klart det med min minimale tålmodighet hehe.

   Jeg var også usikker på om dykking var noe for meg, men er SÅ HEKTA nå at mannen ler av meg. 😀 Å planlegge en ferie nå uten at det skal være dykking involvert føles… helt forferdelig feil!

 2. Hahaha. Det ble noen timer med leseing i den bloggen der.
  Dykking er fint, men krever at man er klar over at man til sist har ansvaret for å passe på seg selv. Jeg har stor glede av «guidede turer» i varme farvann, men mener selv at selve dykkeferdigheten har jeg fått trent mest her i hjemlige farvann. Kun meg selv og buddyen min.

  • Ja, akkurat det har vi drilla på en del her. Det er ikke guiden eller instruktøren sitt ansvar at det går bra med deg – det er DEG SELV. Er glad for at mannen min hadde dykket i en del år før jeg begynte å ta kurs, han har vært veldig strikt, men flink til å terpe ting med meg.

   Tross alt håper vi å kunne være buddyer i mange, mange år! 😀 Så det er viktig at vi får utviklet oss sammen og fungerer bra under vann.

   Faktisk har vi ikke hatt så mange dykk på egenhånd, kun de 2-3 nå i Egypt i jula. Det er vel mye fordi vi ikke har dykket noe særlig i Norge enda, ingen av oss har tørrdraktskurs og er skikkelig pingler i kaldt vann 😉 Så enn så lenge er vi kose-dykkere på ferie, men jeg har det som mål at jeg skal komme meg i vannet her hjemme også etter hvert! Det er så utrolig mye jeg vil se og oppleve under vann at det holder ikke bare med korallrev i lengden altså. 😉 (Enn å si noe sånt, det er jo så vakkert… men jeg vil oppleve MER.)

   • Det er vakkert i norge også, men på en annen måte. Jeg pleier å si at i Norge må man lete etter ting, i «syden» får man «information overload» og går rett og slett glipp av ting på grunn av det.

    Tørrdraktskurs trenger man ikke direkte, men man bør ikke foreta tørrdraktstreningen alene. (Det ER flaut å komme opp med beina først.)
    Hadde dere vært i Østfold har vi draktutleie her og fine, langgrunne viker for tørrdraktsstrening. 😉 Men da på tidlighøsten når det er varmest i vannet. 😀

    Selv har jeg lyst på Thingvellir-dykk (island) med fantastiske 30-40 meter sikt… (Og KALDT!)

    • Uugh, jeg tror onkelen min var og dykket på Island. Vet ikke om det var Thingvellir, selv om navnet hørtes kjent ut. Han sa det var noe av det mest stilige han noen sinne har gjort! Men DER hadde du ikke fått meg uti altså 😀

     Heheh, skal finne meg et tørrdraktskurs i løpet av sommeren eller høsten jeg tror jeg. Og HÅPE at jeg klarer å holde meg riktig vei og ikke komme opp med beina først! 😀 Det må dog være et komisk syn for dem som er rundt.

 3. En skjønn gammel dame ringer opp på sykehuset og spør litt forsiktig:
  «Kan jeg få snakke med noen som kan fortelle meg hvordan det står til med en pasient?»
  Den som svarer er elskverdigheten selv og sier: «Jeg skal med glede hjelpe deg, har du navn og romnr til pasienten?» Den gamle damen svarer med lav stemme: «Jorun Finde, rom 302.» Resepsjonisten svarer»Bare vent et lite øyeblikk, så skal jeg gå å høre med de på avdelingen der». Etter noen få minutter kommer han tilbake og sier:» Jeg har gode nyheter, sykepleieren fortalte nettopp at alt er bra med pasienten, blodtrykket er fint og alle verdier er normale, og overlegen Dr. Kjørstad sier at hun kan reise hjem imorgen.» Den gamle damen sier tusen takk, og det høres flott ut, og at hun har vært litt bekymret. «Bare hyggelig,» sier mannen i resepsjonen.:) «fint at jeg kunne hjelpe, er det datteren din kanskje?»
  Den gamle damen svarer: » Nei, JEG er Jorun Finde på rom 302, og ingen forteller meg en dritt!»

  les alle her:
  http://www.good4mood.com/morsomme-historier.html
  http://www.good4mood.com/images/bilder/92.jpg

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.