Julegleden henger i enda ~ en liten juleoppsummering!

4

Da er de mest intense juledagene lagt bak oss, og det er sikkert mange som puster litt lettet ut. Kanskje er det noen som opplever et aldri så lite «After Holiday Crash» også? (Anbefalt lesning!)

Jul i Oslo

Vi begynte med en liten «før-feiring» hjemme i Oslo med Den Lille, og det ble både juletre, pepperkakehus, ribbemiddag og julegaver!

Når jula kommer blir jeg alltid litt sentimental, og tenker ekstra på de i familien som ikke er med oss lenger. Det er ikke fritt for at det blir en klump i halsen når jeg henger opp noe av mormors gamle julepynt på treet.

Men så er det så mye å glede seg over også, og å ha en oppspilt 6-åring i hus som nesten går i spinn av glede gjør at det gode humøret ikke er langt unna hos de voksne heller – på tross av julestri med biler som ikke virker, timeslang kø på Strøm-Larsen for å hente ribbe og en tilsynelatende endeløs strøm av oppvask.

Jul i Trondheim

Så tok vi turen til Trondheim hvor vi feiret jul hos min kjære mamma. Det var utrolig koselig å se familien i Trondheim igjen, jeg har ikke møtt dem siden bryllupet i juni og synes vi får alt for lite tid sammen. Godt at vi kan være samlet en gang i blant da!

Min kjære hadde påtatt seg oppgaven som kjøkkensjef for dagen, og stelte i stand den lekreste ribbemiddag til hele familien. Her var ingenting overlatt til tilfeldighetene!

Multekrem og krumkaker ble det også gitt, så det knaket i sømmene på både den ene og den andre! Og et improvisert juletre hadde stabler med gaver rundt seg til alle sammen.

Jeg fikk så mye fint og er veldig takknemlig for det! Men den morsomste gaven må jeg bare fortelle dere om (se bilde). Min kjære venninne C. bor utenlands, og vi holder fortsatt kontakten. Mens MSN enda var det store, var denne emoticon-figuren (en domokun) en måte å uttrykke frustrasjon eller oppgitthet på, og det ble på en måte «vår greie». Heldig er den som har en venn som forstår akkurat hvordan du har det bare ved å vise en slik figur. 🙂 Over tid ble også monsteret vårt et symbol på å si «farsken heller!» og ikke gi opp – så da jeg fikk dette kule broderiet fra henne måtte det henges rett på veggen! Nå gliser jeg hver gang jeg ser på det, og håper at vi får møtes snart igjen!! (Påsketur kanskje??)

Vi ble ikke lenge i Trondheim, men susa ned til Oslo igjen i snøfokk og kulde. Mannen kjørte, og jeg lå strakt ut i bilen med pledd og puter. Det gikk da greit det, men det var jaggu godt å komme hjem igjen og!

Nå nyter vi late romjulsdager og spiser oss mette og glade på deilig konfekt, mammas hjemmelagde gravlaks og annet godt snille folk har gjort at skapene bugner over med!

Håper dere har hatt en god jul så langt også! <3

Share.

About Author

4 kommentarer

 1. Jorunn Andreassen(jojja) on

  Det hørtes veldig koselig ut … Håper nyttårshelga blir like koselig..

  Her blir nyttårsfeiringen rolig med god mat.

  God klemm

 2. Så hyggelig at du har hatt ei fin jul!
  Ungdommene mine opplevde også minusgradene på Tynset.. de fikk en oljelekkasje og angret nok på at de ikke kjørte Gudbrandsdalen.. det er litt tettere mellom hus, lys og bensinstasjoner og slikt.

  Det er alltid fint å ha familie i rundt seg! Måtte smile da jeg leste om puter og pledd i bilen, kjenner meg så godt igjen..
  Nå ønsker jeg deg riktig godt nytt år! Vi får satste på et megagjennombrudd og masse gode nyheter i året som kommer!! tvi tv! Dette blir året over alle år tenker jeg!!

  Klem fra meg!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.