En hilsen fra Ellen Piro i #ME-foreningen

16

Ellen Piro, avtroppende generalsekretær i ME-foreningen, har lagt igjen en kommentar her på posten om ny generalsekretær.

Siden Ellen har utformet sin kommentar som en hilsen til flere, re-poster jeg den her så flere får se.

Jeg vil samtidig takke Ellen for det fantastiske arbeidet hun har gjort for ME-saken i Norge i mange, mange år. Tenk at da hun begynte å kjempe for å bli tatt på alvor var det kun med brev, telefon og faks – ikke noe internett å støtte seg til! Tenk at hun egenhendig var den som fikk gjennomslag for at ME skulle bli godkjent diagnose i Trygdeverket! Tenk hvilke stormer hun har stått i og hvor mye motbør hun har hatt. Det er enormt hva denne damen har fått til!

Her er Ellens kommentar:

Ny generalsekretær i ME-foreningen!
Foreningens nye generalsekretær, Ruth Astrid Sæter, har inngått avtale og undertegnet kontrakt for en 100 % stilling, men etter eget ønske ansettes hun i 50 % stilling den første tiden. Styret og andre medarbeidere er alle meget glade over å få en så dyktig og velkvalifisert generalsekretær. Oppgavene er mange og tunge, og ikke minst en stor utfordring. Vi ser frem til nye tanker og ideer, og et nært samarbeide for å bygge videre på grunnlaget som allerede er lagt. Mange års innsats og hard arbeid er allerede lagt ned av mange dyktige ildsjeler. Det er ingen enkel oppgave å kjempe ME-saken, men leserne skal vite at i Norge har vi oppnådd svært mye når man ser hva som skjer i andre land – selv i våre naboland. Ruth Astrid trer til i en ny og spennende epoke med stor utvikling innen forskningen. ME-foreningen kan se tilbake på mye historikk som vi håper å få ned på papiret etterhvert.
Jeg benytter denne anledningen til å takke de mange som kjemper for ME-saken, og spesielt til de dyktige bloggerne som alle bidrar så sterkt og på forskjellige måter med fortløpende nasjonale og internasjonale nyheter, tanker og meninger – og de mange, gode kommentarene og innspill fra mange! Foreningen setter stor pris på dette fordi det viser at vi alle, pasienter og pårørende, står samlet. Og selv om du kanskje ikke orker å gjøre noe selv, kan du allikevel hjelpe ved å melde deg inn i foreningen eller oppfordre familie og venner til å bli medlem og dermed støtte den viktige saken! ME-foreningen jobber for deg, og tenk så flott det blir for Ruth Astrid å overta roret i en enda større og sterkere forening!
Varme hilsener og med stor takknemlighet,
Ellen V. Piro,
avtroppende generalsekretær og stifter av foreningen for 23 år siden :-)
GOD JUL til alle!

Share.

About Author

16 kommentarer

 1. Jorunn Andreassen(jojja) on

  Jeg bøyer meg i støvet, og er kjempe takknemlig for at du har gjort en sånn god jobb, at vi slipper de samme kampene som du og de som fikk ME for over 20 år siden.

  God jul!

 2. Jeg slutter meg til alle over! Er imponert over jobben du har gjort, og evig takknemlig! Det har vært vanskelig nok å være syk de siste 8 årene. Jeg har ikke lyst å forestille meg hvordan det var for 20 år siden. Takk, takk TUSEN TAKK! Ønsker deg og dine ei riktig god jul!

  Så foressten at flere av dere bloggerne var nevnt i siste nyhetsbrevet fra ME foreningen. Vet ikke om du har sett det Cat?

  Stooor Klem <3

 3. Tusen takk for at du har jobbet så hardt for oss i alle disse årene! Det hadde vært utrolig vanskelig å være syk uten ME-foreningens utrettelige arbeid!

 4. Hei Ellen.
  Du kjenner ikke meg men jeg har hørt mye om deg. Jeg vil takke deg så masse for at du har gjort min og min sønns sykdom mye lettere å bære. Uten ditt arbeid ville vi fremdeles vært en gruppe mennesker uten verdi og usynlige i samfunnet. Ønsker deg alt godt!
  Nito

 5. Kjære Ellen!

  Tusen takk for din innsats gjennom alle disse årene. Du har utrettet så mye av betydning for en stadig voksende gruppe syke mennesker. Din utrettelige kamp kommer ikke til å bli glemt!

  Mvh Eva 🙂

 6. karin vigdis kajander on

  Til Ellen Piro.

  Takk for at du er til. At du tok tak i de ME sykes problemer med å bli sett, tiltross for egen sykdom. Jeg er selv nylig blitt pensjonist, uten at det har endret helsesituasjonen, selvfølgelig. Men det føles allikevel mindre stressende, da man jo ikke kan tvinges til utprøving av diverse som «øvrigheta» kan drømme opp…
  Jeg ønsker deg muligheten til å dra nytte av noe av alt det nye som forskerne nå finner ut av. Jeg ønsker deg frisk.

  Mange klemmer fra Carinakunstner.

 7. Takk, Ellen, for den utrolige jobben du har gjort i mange år. Jeg er en av de som har vært så heldig og få møte deg, og du for en livlig og positive opplevelse det var. Lykke til videre!

 8. Kjære Ellen.

  Stiller meg ydmykt i rekken av hilsner og sier som de andre tusen takk for at du har banet vei for oss som kommer etter.
  Kan jo bare tenke meg hvordan det var å prøve å bli tatt på alvor for 23 år siden, når man den dag i dag fremdelse opplever enkelte legers fornekting av ME som en reell diagnose.

  Ønsker deg gode dager som pensjonist:-)

  Gode tanker fra
  Lene

 9. Eirik Randsborg on

  Da Christine fikk ME, ble jeg nesten «fast innventar» på åpen kveld hos ME-foreningen. Mye av det jeg kan om ME, har jeg lært av deg, Ellen.

  Så jeg stiller meg i køen av mennesker som vil takke deg for den jobben du har gjort for ME-syke gjennom lang lang tid.

  Jeg vet at du nok ikke kommer til å «legge opp» for godt, men håper du kan ta deg tid til å tenke på deg selv også.
  Jeg vet at den nye generalsekretæren vil gjøre en god jobb, og jeg ser fram til å møte henne i diverse fora der vi sammen kan kjempe for de ME-syke.

  Gode klemmer fra
  Eirik

  PS:
  Så håper jeg du blir såpass frisk at du får tatt deg en tur til Moneky World 🙂 Det er verdt det!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.