NAV får forbud mot sjekking av mobil- og internettbruk

0

Jaja, det er i alle fall godt å våkne til slike gode nyheter. Etter at det de siste dagene har stormet i sosiale medier om lovendringen som har ført til at NAV kan innhente trafikkdata både av stønadsmottakere og andre, uten skriftlig dokumentasjon, og Dagbladet har funnet opp nyordet «navlytte», trekkes nå denne hjemmelen tilbake og NAV får forbud mot å sjekke sine klienters (og deres kontakters) nett- og mobiltelefonbruk. (NTB / digi.no).

La meg presiere en gang for alle ~ om det i det hele tatt er noen som er i tvil ~ at jeg er sterkt i mot trygdemisbruk, og synes det er helt riktig at man finner og tar et oppgjør med dem som driver med dette!

Men ikke for enhver pris, ikke hvis det betyr at personvernet til både stønadsmottakere og slekt/venner av disse står i fare. Uten skriftlig dokumentasjon, uten å spørre noen om lov. SÅ redde er vi ikke for trygdemisbruk, at vi kan tillate at trygdemottakere skal ha mindre personvern enn kriminelle.

Som mange av mine venner og kjente har sagt de siste dagene – Dette ligner mest på praksisen i land vi ikke ønsker å sammenligne oss med!

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.