Et viktig tilbud til ME-pasientene forsvinner

5

Mange ME-pasienter har hatt veldig godt av mestringskurs og opphold på Sølvskottberget rehabiliteringssenter. Men senteret har ikke nådd frem i anbudsrunden om nye kontrakter, og nå ser det mørkt ut for videre drift.

Det melder GD.no (Gudbrandsdølen Dagningen)

Den nåværende avtalen går ut ved nyttår, og man vet enda ikke hva som vil skje med de pasientene som står på venteliste for å komme inn på rehabiliteringssenteret.

Mestringskurset for ME-pasientene forsvinner. Dette er et unikt tilbud som forsvinner nasjonalt, sier direktøren som foreløpig ikke har oversikt om et fullgodt tilsvarende tilbud vil gis andre steder etter nyttår.

Hvilke tilbud har vi egentlig for ME-pasientene snart? Kapasiteten på ME-senteret på Ullevål er sprengt, og de har ikke kapasitet til å behandle pasienter, sier de selv på et infomøte.

Sølvskottberget har hatt lange ventelister, men nå forsvinner nok dette tilbudet også.

Hvor ble det av den politiske viljen og ressursene i prioriteringen av ME-pasienter?

Skulle ikke Ap, som har programfestet arbeid for ME-syke, hjelpe oss med å få prioritert behandling og rehabilitering? Hvilket signal er det som sendes når rehabiliteringsplasser og mestringskurs forsvinner, uten at det er klart om det i det hele tatt videreføres andre steder?

Jeg krysser fingrene og håper at tilbudet på en eller annen måte kan bestå, enten på Sølvskottberget eller ved overføring av kompetanse og opplegg til et annet sted.

Share.

About Author

5 kommentarer

  • Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal tolke kommentaren din.

   Men det må være lov å ha et visst håp om at politisk vilje strekker seg ut over arbeidsprogrammet det er skrevet i, og konkretiseres i handling.

   ME-tilbudet på Sølvskottberget er unikt i Norge.

 1. Det er bare trist og ufattelig tragisk for de pasientgruppene som blie evt. rammet av raseringen av dette ENESTE nasjonale ,kompetente,tverrfaglige,flotte,genuine,tilpassede,spissede,ekstremt bra tilbudet som Sølvskottberget Rehabiliteringssenter gir i Øyer. Og for et personale <3 !
  Jeg krysser fingrene for at fornuft og faglighet går foran kroner og øre i denne viktige saken som omhandler folks liv og helse. Dette er hinsides all fornuft og helsefaglige argumenter.

  <3 Lilljekonvall

 2. Er helt sjokkert! Prøver å søke meg inn der, det virker så bra, men har fått flere avslag fra SeR (som må godkjenne søknaden); har ikke kommet så langt til å skrive klage på siste avslag – og imens forvinner hele tilbudet! Hva skal jeg håpe på kan hjelpe meg nå?

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.