Rydder opp i informasjonsstrømmen

9

Mitt sosiale liv på nett har vært en salig blanding av personlig blogging, ME-nyheter og neglelakker… postet om hverandre både på Facebook, Twitter, blogg og gudene vet hva. Nå forsøker jeg å få litt oversikt og rydde litt.

Målet er å ikke spamme ned mine venner med alt mulig hele tiden, det er jo slett ikke sikkert at alle jeg kjenner trenger å høre alt om nyheter innen ME-forskning for eksempel! 😀

Så slik gjør jeg det nå.

~SerendipityCat~

~
~

Dette er og vil være hovedbloggen min. Det er her jeg poster om ting som skjer generelt i livet, enten det er refleksjoner rundt ny teknologi, personlige beretninger om hvordan det er å leve med ME, politikk, kjærligheten,  synsing og mening rundt utvalgte ME-nyheter og selvfølgelig en god dæsj neglelakk!!

Bloggen skal forøvrig få ny design og noen nye funksjoner snart, men det er et pusleprosjekt jeg venter med til en annen dag. 🙂

Bloggen har selvfølgelig en RSS-feed og blogginnleggene blir publisert på Twitter.

Du kan også bli få opp nye innlegg i nyhetsstrømmen din på Facebook ved å følge bloggen på Networked Blogs. Dette er en tredjeparts applikasjon, og det vet jeg at ikke alle føler seg komfortabel med. Likevel har jeg valgt denne publiseringsmåten mot Facebook, da Facebooks egen blog-feed hadde en tendens til å henge seg opp og spy ut 20 innlegg om gangen. Ved å gi folk muligheten til å velge å følge via Networked Blogs unngår jeg også å spamme alle på vennelista med bloggoppdateringene. Smart, ikke sant? 🙂

Og ja, jeg er åpen for nye bloggvenner på Facebook. 🙂 Men jeg vil helst vite hvem dere er og hvor vi kjenner hverandre fra. Med svært få unntak avviser jeg venneforespørsler som er med nick eller der det ikke fremgår hvem personen er «for meg».


~ME Nytt~

~
~
Det skjer mye nytt i ME-verdenen, og noen ganger har man bare lyst til å rapportere og samle, uten å bruke for mye tid og krefter på egne refleksjoner. Jeg har savnet en nyhetsportal, et utgangspunkt som linker videre både til personlige blogger og nyhetsartikler. Mer om hva jeg har tenkt rundt dette kan du lese her.

~ME Nytt~ har en RSS-feed her og kan også følges på Networked Blogs. Jeg skal også få opprettet en twitterkonto, men dessverre er det allerede noen som har knabbet brukernavnet @menytt (og så bruker de det ikke engang!! grr..).

~
~

Egen venneliste for «ME-folkene» på Facebook

Nå nærmer vi oss mer og mer den private sfæren. Jeg har laget en egen venneliste for ME-folkene jeg kjenner på Facebook, slik at alle mine «ME-utbrudd» ikke skal komme til alle andre… jeg skjønner at det kan bli litt slitsomt å til stadighet høre om mine svakeligheter. Så jeg skal skjerpe meg litt på det, og prøve å sile litt hva som egentlig er interessant «for alle» og hva som er rent ME-stoff.

~

~

~Lavendeldager~

~
~

I tillegg har jeg enda en blogg, som ikke så mange vet om. Den handler om min prosess med utredning og behandling ved Lillestrøm Helseklinikk. Dette er ikke noe jeg vil ha liggende helt åpent med alle detaljer, og postene er derfor passordbeskyttet. De som vil lese noe der, må på en eller annen måte si fra til meg, og så skal de få passord. (Til dere som allerede leser der: Dere kan bruke ett av de tidligere passordene jeg har gitt dere når det kommer nye poster fremover.)

Jeg skal prøve å få passordbeskyttet hele Lavendeldager eller på en måte gjort det slik at jeg har mer kontroll over hvem som går inn og titter, men det er noe jeg ikke har funnet en tilfredsstillende løsning på.

~Lavendeldager~ kan du følge på RSS.

Sånn. Da har jeg kategorisert og sortert litt her! Håper det er oversiktlig og forståelig for dere. Nå vet dere hvor dere skal gå for å finne de forskjellige bitene av mitt digitale liv i alle fall.

Ha en strålende tirsdag!

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. Jeg har veldig lyst å lese på «lavendeldager» hvis jeg kan få lov da!:O) Forstår om du vil holde det privat da:)

 2. hei hei 🙂

  oj, nååå blr det litt mye nytt (*løper til sofaen og tar en cowboystrekk*) . ja men altså en klok inndeling forsåvidt….men jeg liker det godt slik det er også da. Best kanskje. Håper du ikke deler deg opp så mye, slik at alt blir så på død og liv «rikig» inndelt….men det balanserer du vel helt fin fint , du som er dreven i gamet. Jeg er så glad i bloggen din skjønner du, så er jeg redd for at jeg roter meg bort på veien , når det blir så mange muligheter.
  (men slik Er jeg bare altså).- men skjønner tanken din !
  med ønske om en strukturert dag :),
  Lilljekonvall

 3. @Maria
  Har sendt deg en mail! 🙂

  @Lilljekonvall
  Heheh, håper jeg ikke gjorde deg for forvirret nå! 😀 Fortvil ikke, denne bloggen kommer (stort sett) til å holde seg uforandret. Jeg kommer til å fortsette å skrive her hva jeg synes om viktige saker innen ME-verdenen, og å henvise til andre bloggere etc. Noen ganger blir det «dobbeltposting» mot ME-nytt på et vis. Hensikten er bare å få samlet MER på ME Nytt enn det jeg klarer å prosessere her inne.

  Håper du henger med videre, etter en cowboystrekk! 😉

 4. Hei=) Sendte deg mail i formiddag ang Lavendeldager (nydelig navn forresten!) Sier i fra her i tilfelle den ikke er kommet fram, stoler ikke helt på mailen min.

  Anira

 5. Vet du Cat – du inspirerer altså – jeg digger organisering, ikke for organiseringesns skyld, men for de resultater det gir. Jeg synes det du har gjort er kjempenyttig. Sender deg en mail om Lavendeldager.
  Jeg elsker lavendel – for et vidundelig navn!!
  Ha finfine dager min venn!
  Varm klem fra Lokki

 6. Wow, du er en skikkelig ordner og fikser! Imponerende! Ser ut som du har en god inndeling av stoff, og at det er lett aa finne fram. Blir spennende aa se nytt bloggdesign ogsaa! 🙂

 7. (Jeg ble egentlig inspirert av det skrev om vennelister paa Facebook for en stund siden, men jeg har fortsatt ikke gjort noe med det! Hjelp jeg er treg!)

 8. @Anira
  Mailen er kommet frem og nå besvart, det tok litt tid for jeg måtte energiøkonomisere etter å ha vært litt ivrig på PCen i morges… 😉

  @Lokki
  Lavendel har stor symbolsk betydning for meg! Både den herlige duften, som er beroligende. Den vakre fargen. At jeg forlovet meg med min kjære på en lavendeløy i Kroatia… det er nok en blomst som vil følge meg resten av livet! 🙂
  Stor klem til deg også!!

  @Irene
  Tusen takk! Jeg synes det er veldig givende å pusle med dette da, lærer mye nytt om de tekniske løsningene, men det viktigste er alle de fine folkene jeg «møter».

 9. We are a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website offered us with valuable information to work on. You’ve performed a formidable job and our whole group will probably be grateful to you.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.