Referat fra temamøte på ME-senteret

3

Den 14. september arrangerte ME-foreningen i Oslo/Akershus en temakveld på ME-senteret på Ullevål. I invitasjonen til denne temakvelden, som ble sendt ut til foreningens medlemmer, sto det følgende:

“Mange hadde store forventinger da det nye ME-senteret på Ullevål åpnet. I dag er det mange som lurer på hva de egentlig kan tilby og og hvem som kan komme dit som pasient. Vi har derfor bedt dem om å komme på en temakveld for å fortelle oss både om tilbudene og begrensningene”.

Super-Iris har skrevet et referat fra denne temakvelden på bloggen sin, og reflektert rundt det som ble presentert.

ME/CFS-senteret har altså lite penger, men stor pågang fra pasienter. Senteret er regionsdekkende for helseregion Sør-Øst, det er alt for mange pasienter i forhold til det senteret har kapasitet til. Derfor fungerer senteret først og fremst som en såkalt tredjelinjetjeneste. Det vil si at senteret først og fremst er et sted der fastleger og helsepersonell kan henvende seg hvis de har spørsmål om ME. “Vår oppgave er å viderefomidle informasjon om ME til leger og helsepersonell, ikke ta i mot pasienter”, fortalte seksjonslegen.

Det er klart det er skuffende når man ser at ME-senteret ikke klarer å fungere som et tverrfaglig tilbud til pasientene, slik det var ment å være.

ME-senteret har søkt om midler til forskning på:

  • HHV6
  • Enterovirus
  • MLV gruppen og XMRV
  • Cytokinprofilet
  • NK-cellefunksjon
  • Relasjon av funn/subtyper

Forhåpentligvis får de forskningsmidler til disse temaene.

Les resten av innlegget på Super-Iris’ blogg.

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Referat fra temamøte på ME-senteret -- Topsy.com

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.