«Få meg frisk!» er nå i salg på DVD

2

Dokumentarfilmen «Få meg frisk!» om Anette Giljes kamp mot ME-sykdommen har virkelig satt fokus på hvordan det er å leve med denne sykdommen. Filmen har blitt vist flere steder, og i dag (mandag 13.) vises den også på Stortinget.

Filmen kan nå kjøpes i Mediamentes nettbutikk

Jeg har bestilt!

Myalgisk Encefalopati (ME). Bare ordet kan slå ut enhver. Og har du sykdommen i tillegg kan du bli liggende lenge. Noen ligger i et mørkt rom i årevis, mens andre fungerer noen timer hver dag. Sykdommen slår veldig forskjellig ut.

Anette Gilje (38) lå på det verste 23 timer i døgnet. Hun maktet å gjøre de mest nødvendige gjøremålene. Sterke smerter, hodepine og lys- og lydømfintlighet hadde taket på henne. Et liv innenfor fire vegger så ut til å bli Anettes skjebne.

Etter 12 år følte Anette seg gradvis sterk nok til å finne ut mer om sykdommen sin, og hva som eventuelt skal til for å fungere normalt igjen. Ute i fagmiljøene var det nå to så motsetningsfylte teorier på løsningen at hun måtte prøve dem begge. Er det det psykiske, eller er det infeksjoner/retrovirus som holder folk syke med ME etter at kyssesyken, virus, amøbe osv. har ”lenket” dem til sengen?

I Norge hevder ledende eksperter at kroppen til en ME-syk ordner opp med sykdommen på egenhånd, men at hjernen ikke har skjønt kroppens signaler og holder en syk. Nye positive tankebaner, godt hjulpet av gradert trening og kognitiv adferdsterapi er løsningen.

I Belgia og USA mener imidlertid ledende eksperter at ME-syke ikke blir friske før medisiner, vitaminer, mineraler og riktig kosthold ordner opp med bla kroniske infeksjoner, tungmetallforgiftninger, matintoleranse, fruktose- og laktoseintoleranse, og ubalanser i tarmbakteriene som over år har fått ødelegge immunsystemet. Det aller siste er HIV-lignende retrovirus som også er en viktig medvirkende årsak til at immunforsvaret blir svekket. Men hva er løsningen for Anette?

Share.

About Author

2 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.