Men hvorfor hoppet den hvalen OPP PÅ EN BÅT??

16

Det være noen av dere som ser mer på Discovery og sånt enn meg og skjønner noe av dette.

Jeg tenker på saken hvor det blir rapportert om en hval som har hoppet opp av vannet og landet på en båt. Ja, mer knuste enn landet på, kan man si.

Er det sånn at hvaler har veldig dårlig syn og ikke ser at det er noe i overflaten de kan komme til å lande på hvis de hopper opp akkurat der? Enn om det hadde vært et skjær eller rev den hadde landet på, er hvaler litt sånn «ups, der ble jeg strandet fordi jeg ikke så meg for»? Har ikke disse vanndyrene andre sensoriske kanaler som forteller dem at kanskje det ikke er så lurt å hoppe opp akkurat her? Er hvaler litt sånn mindre smarte, med dårlig syn og lett utsatt for slike hendelser??

Hvis ikke bildet er manipulert da, det kan jo hende. Men om det er sant…. hvorfor gjør hvalen dette??

Håper på svar!!

Share.

About Author

16 kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Men hvorfor hoppet den hvalen OPP PÅ EN BÅT?? -- Topsy.com

 2. @Jakob Breivik Grimstveit
  Nemlig! Takk, nå fikk jeg sett klippet også.
  Kan det se ut som om hvalen bare er inne i en sånn «nå skal jeg gjøre 10 hopp denne veien»-modus? Og at den egentlig ikke «tenker» mer enn det, og kjipt at det kom noe i veien?

  @krikkert
  Men hvorfor skulle hvalen ha lyst til å hoppe på båten!??! Bortsett fra det @Håkon sier da, men SÅ sulten var den vel ikke? 😀

  Aaargh, det irriterer meg med ting jeg ikke skjønner!

 3. Altså, Cathrine, dette har du aldri lært siden dette er en kvinneting og du må nesten være mann og observere dere for å lære det… Men noen ganger så gjør andre arter ting av grunner som er helt logiske for dem men som vi normale aldri kommer til å skjønne. 😉

  (Jeg tror jeg nettopp sammenlignet Cathrine med en hval… Har noen en redningsvest?)

 4. Haha…måtte le av dette innlegget, det er omentrent mine tanker satt i system…*ler*

  Har hørt om niser som har hoppet opp i båter her i Narvikområdet. Kanskje de bare gjør sånn? Hopp hopp hopp…whooops…? *ler* Håper det kommer en som kan noe om dette innom bloggen og gir svar!

 5. Har hørt om laks som har hoppet opp i båten.
  Har også nesten opplevd det samme selv, men «min» laks landet dessverre rett utenfor båten og sendte en god sprut med vann rett i trynet på meg, så jeg satt der kliss våt og bare måpte.
  Synd den bommet, for den var nok på over 10kg…

 6. Det er mange typer hvaler. Noen hvaler kan strande i hundretalls på strender og dø …hvorfor gjør de det? Jeg har lest mange teorier og sett dokumentarer, uten å gjengi eller kommentere det her. Men: Dyr generelt og bevissthet på sine handlinger, hmm

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.