På besøk i en annen verden

4

Ydmykt synker jeg ned på besøk, og havet tar i mot meg. Naturen er det vakreste vi har, og i alle sine former kan den nytes og beundres. Nå er jeg så priviligert at jeg får oppleve en helt ny del av vår verden. Havet tar i mot meg, og når jeg slutter å kave og kjempe finner vi rytmen. Sittende med bena i kors glir jeg med strømmen langs en gigantisk vegg under vann. Små, blå fisk napper meg i leggene; rensefiskene tilbyr sine tjenester til både små og store. En liten klovnefisk titter frem fra anemonen, selv om jeg er hundre ganger større, er den klar til å forsvare huset sitt. En eagle ray, en slags rokke, kommer langsomt glidende mot oss og i flere minutter får vi beundre at den danser grasiøst kun få meter fra oss, nysgjerrig eller på jakt etter noe?
Stor og rolig ligger hun der, Mor Skilpadde, i en hule. Sakte beveger vi oss forbi, med frysninger langs ryggen. Så nærme, så flott!
Lett, lett. Ingen brå bevegelser, ikke røre, ikke streve. Bare være, flyte, se og lære.
Havet har frelst meg og jeg har tårer i øynene av glede.

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. åh, så herlig! jeg har aldri tatt noe dykkekurs, men har snorklet noe. ser jo litt begrenset uten briller og min type linser (halvharde) er ikke optimale under vann. men ai, ja. vakkert. nyt nyt nyt <3

  2. Og jeg sier bare: Nyt det, dette unner en hel verden deg å oppleve. Ja, jeg unner faktisk en hel verden å oppleve det der. Fantastisk!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.