En skremt optiker

11

I dag skremte jeg en optiker.

Mange optikere er litt småskumle i seg selv, de har en sånn «nåååh, tar du vare på øynene dine?? hvor lenge er det siden siste linsekontroll?»-tone som får meg til å føle at jeg er en slem, liten skolepike som har somlet bort fargestiftene mine.

Eller i dette tilfellet – kontaktlinsene. Og jeg måtte ha et par i reserve, for meg og briller går bare sånn passe sammen i kun kort tid om gangen. Og nei, tid og form gjorde at å bestille synsprøvetime og vente på nye linser ikke gikk.

Så jeg motet meg opp og vaklet meg ned til nærmeste optiker, og prøvde å forklare at jeg måtte ha noen ekstra linser , samme hva, bare det var i samme styrke slik at jeg kan se. «Ja, det var jo dumt at du ikke hadde tenkt på det før da!», sier mennesket bak disken.

Hvorpå jeg begynner å tute.

På en sånn «uæææææh, jeg klarer ikke mer»-måte. MED tårer.

Fordi jeg er så sliten, og fordi hodet mitt ikke takler multitasking, og fordi de siste ukene – månedene! – har jeg håndtert mer enn jeg har kapasitet til samtidig av utfordringer og merkelige problemstillinger. Og fordi jeg har «brukt opp» reservene mine på bryllupet både mentalt og fysisk, med emosjonelle utblåsninger herfra til Pluto og tilbake igjen.

Og jeg er vanligvis ikke sånn som bretter ut mine problemer til vilt fremmede mennesker, men optikeren hadde virkelig valgt feil person å belære i dag, om hvor viktig det var å bestille nye linser god tid i forveien før man trengte dem.

Folk blir skremte av fortvilede mennesker de ikke kjenner altså.

Det er jo helt tragikomisk.

Men: Jeg har nå to forskjellige sorter døgnlinser, en hel haug av dem, liggende i veska. Så ja, det går an, selv om det ikke er «sånn man skal gjøre det».

Jeg liker ikke å skremme folk, men det spørs om det er nødvendig noen ganger.

Share.

About Author

11 kommentarer

 1. Vedkomende hadde sikkert bare godt av det. Jeg for min del er mest redd for å få kjeft fordi jeg tidvis – som mens jeg venter på at mascaraen skal størkne eller vasker ansiktet – har brillene mine i håret, for det er visst fy fy deluxe.

 2. Uff, saa dumt at du skulle faa en saann belaerende fyr naar du har hatt en saa kjip dag!! Glad for at du fikk linser tilslutt, haaper formen stiger og GOD TUR!!!!

 3. Sorry, jeg måtte flire.. jeg har nemlig gjort noe lignende sjøl. Sto på parfymeri (som jo i utgangspunktet er tortur pga all lukten) dagen før bryllupet mitt for å få tak i ny leppestift (den jeg hadde kjøpt var mystisk borte). Damen bak disken var ikke umiddelbart overstrømmende hyggelig, hvorpå jeg begynte å stortute…. Jaja *rødme*

  Ellers, optikere og den derre synstesten altså. Jeg prøver å ha så få som over hode mulig av de, for de er slitsomme/gjør meg syk. Kjøpte nylig briller (solbriller med styrke – o lykke!) og optikeren insisterte på synstest, heldigvis er jeg gammel kunde, så jeg fikk forhandlet meg ned til en miniutgave.

  Håper du får tid og andlening til å koble helt ut nå fremover, ha fin ferie!

  (pst, briller i hår er bad fordi det presser ut brillestengene, itilleg til at håret henger seg opp i neseputer, og så enkelte hårprodukt kan reagere med overflaten på innfatningen/glassene)

 4. jeg husker ikke helt. noe med at det kan skade innfatningen, dvs at produktene vi har i håret kan det. står faktisk spesifikt i brosjyra jeg fikk med brillene at jeg ikke skal ha brillene i håret…men den brosjyra aner jeg ikke helt hvor er lenger :p

 5. utrolig at folk faktisk vet at man ikke skal ha briller i håret! nå skal det sies at jeg får hår overalt på dem uansett, men den med brillestengene tror jeg faktisk kan ha litt å si. tror kanskje også at det ikke tar seg ut om hårgeleen misfarger innfatningen. men i all min tid som brillebruker må jeg si jeg faktisk kun har opplevd det med brillestengene. visste du forresten at man helelr aldri skal skifte lyspærer med bare hendene? fettet fra fingrene kan få glasset til å eksplodere. så man bør skifte lyspærer med hansker eller papirtørkle. kjempelett når man har downlights……..

 6. Jeg skjønner ikke helt hvorfor alle skal være så forbaska belærende hele tiden? At folk trenger nye kontaktlinser er davel ikke så uvanlig? Alle jeg kjenner som bruker kontaktlinser mister dem jo ut i ett!

  Min «favoritt» er fremdeles billettselgeren på Gardermoen som kjeftet på meg fordi jeg måtte kjøpe togbillett til Trondheim for å komme meg i begravelse midt i juli på kort varsel. «Du burde planlagt på forhånd» sa han.
  Javisst ja. Hadde jeg visst om dødsfallet som førte til at jeg måtte i begravelse på forhånd ville nok politiet ha likt å vite om det!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.