Nattugle

23

Selv om søvnen alltid er en utfordring her i gården, er det lenge siden – ja, i hvertfall noen uker – at jeg har måttet stå opp midt på natten og ha en pause i sovinga. Denne gangen er det ikke på grunn av nervesmerter (heldigvis!), men kroppen som raser av gårde.

Det viser seg jo gang på gang når jeg legger litt for mange planer og er med på litt for mange ting, så går det galt. Og da får jeg meg en knekk igjen.

Akkurat nå har jeg litt for mange baller i lufta. Å kunne være aktiv bare noen få timer pr dag er helt drepen.

Jeg prøver å få jobbe, men det går ikke så bra. 10 timer i uka er veldig lite, og det dukker alltid opp noe ekstra som gjør det vanskelig. Har jeg bestemt meg for å jobbe to timer i formiddag, så kan du være helt sikker på at det ringer noen klokka 14.30 med et problem som skal løses, når jeg ligger der utslått og vet at det der får jeg ikke gjort noe med før tidligst i overimorgen. Konstant dårlig samvittighet!!  Så jeg må finne en løsning på dette.

Skatteetaten som må ha en haug med papirer innen en viss frist for at jeg skal kunne vurderes før særfradrag – som utløste et akutt behov for flere legetimer og å finne en plass i timeplanen for å klare å sette seg ned med dette. Jeg slitter sånn med konsentrasjonen at å gjøre slikt gjerne tar noen dager, men så har man disse fristene i tillegg da…. Stressfaktorene står i kø!! (Og vi snakker tross alt om mange penger her, så det må jo prioriteres. Spørsmålet er bare hva annet skal jeg prioritere vekk da?)

Så er det tid for nok en søknadsrunde med NAV – denne gangen om fortsettelse på AAP, eller «midlertidig ufør» som legen fortsatt kaller det. Samme runden der med innhentning av papirer. Å prøve å koordinere meg er som å være driting og skulle legge et puslespill med millimeterstore brikker. Får jeg samlet inn det jeg trenger av papirer? Kommer nevrologspesialisten til å ha en legeerklæring klar til meg, eller må jeg vente 6 måneder på den slik det var sist gang?

Personlige ting ja, de kan man liksom ikke kutte ut. Bryllupsforberedelser er jo prioritert. Sliter med koordineringen der også, alt jeg skal huske på og finne dager hvor jeg kan få møtt vigsler, musikere, hovmester osv osv. En plan hver dag – det blir ikke plass til så mye på en uke på den tid. Det var romantisk de dagene min kjære og jeg dro rundt og kikket på ringer og stedet hvor vi skal fotograferes, sånn skulle jeg gjerne hatt det hele tiden. Lurer på hvor mange timer jeg egentlig har lagt ned i dette nå?

Og i går fikk jeg beskjed om at det kan hende han må dra på en jobbkonferanse samme uke som bryllupet!! Da kom temperamentet frem her hjemme, for jeg trenger virkelig å ha ham her og gjøre den siste innspurten sammen. Ikke meg alene, men sammen. Det skal jo være vår dag, ikke en fest jeg har planlagt som han bare skal stikke innom. Jeg vil ikke ha hjem en forlovede to dager før bryllupet som er sliten, sur og stressa og som ikke har noe oversikt over hva som skal gjøres.

Tror dette midt-på-natta-innlegget må kvalifiseres som «dagens rant» på mange måter.

Skal ikke blogg være slik også da, et sted å blåse ut litt?

Tankene hopper hit og dit, nå skal jeg ta dem med inn i senga igjen og prøve å få et par timers søvn til.

(Farsken som jeg gruer meg til morgendagen…)

Share.

About Author

23 kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Nattugle -- Topsy.com

 2. Uff, saa trist at du har det vanskelig! Det var veldig mye paa en gang… Jeg husker du har sagt foer at det er mye jobb aa vaere syk og det virker det absolutt som. Og saa vanskelig at alt det morsomme med bryllupet kan bli slitsomt det ogsaa, naar det kommer i tillegg til jobb og soknader og alt det der.

  Naar det gjelder forloveden saa bor han virkelig ikke dra paa den konferansen! Tror bloggkommentarer og Facebook alle er helt enige!! 🙂

 3. Hei snupp, kjedelig å lese hvordan du har det og med så mange «må» ting på èn gang. Ikke bra. Typisk at alt kommer på èn gang. Satser på det meste går litt av seg selv nå framover og at du ikke må mase på alt.

  Håper du finner ut av skatten, jeg bruker ikke så mye tid på den nå lengere. Det er kvitteringer som skal regnes sammen. Men ellers er det meste blitt en «standard» for meg. Har du noen som kan hjelpe deg med den jobben? Og er du ikke litt sent ute egentlig? (skal kanskje ikke si det liksom midt oppi alt men trodde fristen var 30 april?)

  Hva mener legen med «midlertidig ufør»? Det finnes jo ikke lengere? Mener han at du skal søke varig uføre? Valget er vel bare mellom varig eller aap? Beklager om jeg roter i systemet ditt nå men ble nysgjerrig på hva han mener! :p Håper uansett alt dette med legeattester og ting og tang ordner seg selv og at du kan få hjelp til utfylling, høres ut som du har altfor mye akkurat nå!

  Sender gode tanker og klemmer til deg! 😉

 4. Absolutt, syns jeg – at man skal få lov til å blåse ut litt i bloggen sin. Det er så ille når natta blir oppstykka sånn, og det er så mye som venter i hverdagen, som man bare ikke klarer over! Ikke fordi det er så vanskelig eller egentlig krevende, med fordi det bare ikke går fortere med kroppen – hodet går treigt og man blir totalt utmattet. Rare greier, men da har man ikke annet valg enn å lystre og roe seg ned … og ha håp om at leger og de rundt en kan stille opp så langt man trenger. Enig med deg, du skal ikke dra bryllupet alene 🙂 man gifter seg bare èn gang, så det kommer han nok fra.. Lykke til med papirer og skatteetaten og Nav! Sender over litt potitiv energi til deg 🙂

 5. @Irene
  Tusen takk for en god kommentar på mine nattlige frustrasjoner kjære du! Men da sola kom opp og en ny dag var i gang så gikk det plutselig så mye bedre likevel! Forloveden sa fra om konferansen, møtet med bryllupsarrangøren gikk veldig bra og alt er egentlig på stell! 😀

 6. @Bell4trix
  Takk for støttende kommentar!! Nei, legen mener ikke midlertidig ufør, det er jo AAP nå. Men vedtaket mitt går ut snart, så det er uansett en ny runde med legeerklæringer og attester, og spørsmålet er om jeg kan få innvilget AAP for 2-3 år fremover. («Som om» det var midlertidig ufør, slik at jeg slipper å søke en gang i halvåret.)

  Det med skatten er at Skattekontoret vil ha utfyllende opplysninger om det kravet jeg har sendt inn, så jeg må en ny runde på det også for å få grundigere legeerklæringer. De har satt en 14-dagers frist på innsending av denne som jeg neppe kommer til å rekke, og svarer ikke på spørsmål om jeg kan få utsettelse.

  Nei, jeg har dessverre ingen som kan hjelpe meg med alt dette. Skulle gjerne ha hatt det, men kanskje jeg skal prøve å skaffe det til neste år. 🙂

 7. Lilljekonvall on

  *klemmer*
  natt-tanker har ABSOLUTT lov å blogges !! bare da får vi få flotte og ærlige blogger som din ! Takk for at du deler- du er ikke alene, jeg skjønner hva du sier 😉 Lykke til emd skatten,forberedelsene og alt det ander- ikke glem å p-u-s-t 🙂 åhhh, sånn ja : en gang til : Åhhhh….

  L.

 8. Oioioi snille Cat – ja bryllup er saktens ikke «ME-mat», jeg sender deg alt jeg har av krefter (vet ikke det var et så sable godt tilbud), men tanken er der Cat 🙂 Tanken! – på at du skal få oppleve en kjempefin dag!!
  Jeg håper at folk rundt deg avlaster deg og tenke litt «for» deg, slik at ikke alt faller på deg.
  Alt godt ønsker jeg for deg!
  En diger klem fra Lokki

  Og du det er bra å få det ut!! Sabla bra energiøkonomiseringstips 😉

 9. Åh jeg kjenner meg så igjen. Litt for mye som skjer på en gang og vips er kroppen i helspenn og nattesøvnen er langt unna. Ikke rart du sliter nå, du har jo virkelig mye viktig som skal ordnes på en gang! Og at mannen din skal dra på jobbgreier rett før bryllupet, skjønner jeg godt du ikke liker. Må han? Håper ikke det…

  Får man kun AAP for ett og ett år..? Det har jeg ikke fått med meg. Håper ikke man må gjennom 8 år på AAP før man kan få innvilget varig..? :-O

 10. @krikkert
  Ja, selvfølgelig! Hjelpe meg… da jeg leste det du skrev var hodet mitt helt i spinn og jeg var så nervøs, så jeg tolket det som at det _bare gikk an å få AAP i ett år_. Så koblet jeg dette sammen med et vagt og ufullstendig minne om at det må gå 7 år før man får uføretryd, tenkte på at jeg allerede har hatt 2 år med rehab.penger, trakk noen irrasjonelle slutninger og kom frem til at jeg sikkert hadde brukt opp alt jeg hadde rett på allerede og likså godt bare kunne gå og legge meg…. See?

  Å prøve å forklare en sliten, utmattet ME-pasient med smerter noe må være like enkelt som da jeg prøvde å forklare min demente mormor at man IKKE kunne gå på butikken midt på natta, eller at tyskerne IKKE gjemte seg i hagen. Gaaah…

 11. @Lokki
  Bryllup er _litt_ mer enn jeg hadde forestilt meg ja, men det er jo også veldig hva man gjør det til! Jeg er både kontrollfrik og perfeksjonist, det gjør jo ikke saken enklere. «Slapp av,» sier folk. «Hold kjeft,» sier jeg da – dette SKAL bli bra! 😉

  Jeg får masse hjelp altså! 😀

 12. @Lothiane
  Nei, nå har mannen heldigvis lovt at om det blir jobbreise, så blir det bare en dagstur for å møte De Viktige Herrene. Alltid noen viktige herre å møte vettu.

  For min del er det greit å måtte gi NAV en «statusoppdatering» på hvordan jeg ligger an i formen, siden det tross alt har vært en bitte liten bedring å spore. Men for andre som er mer alvorlig og langvarig rammet kan jeg egentlig ikke se hvorfor man ikke bare kan gå rett på ufør, og så heller gjøre det om hvis det skulle oppstå et mirakel. Det vil jo spare både pasienten, helsevesenet og NAV mange runder med dokumentering av at «nei, ikke noe bedre denne gangen heller».

  Hva gjør man forresten med de som for eksempel er i en ulykke og blir helt lam, totalt ute av stand til å bli bra igjen noen sinne? Må de også på attføring, AAP etc. etc. i 7 år før det er godkjent at de faktisk er uføre?

 13. Flottesen Cat!
  Ikke gi opp drømmen din, dette blir dagen over alle dager!
  Og du blir The Brid, The Nerdeglamblogger/tvitrer Brid! Jepp!! Thats you girl 😀
  Digger pågangsmotet ditt!!
  Klem

 14. ~SerendipityCat~ :Hva gjør man forresten med de som for eksempel er i en ulykke og blir helt lam, totalt ute av stand til å bli bra igjen noen sinne? Må de også på attføring, AAP etc. etc. i 7 år før det er godkjent at de faktisk er uføre?

  Så lenge det finnes et hensiktsmessig attføringsopplegg eller hensiktsmessig behandling som ikke er forsøkt vil man ikke fylle vilkårene for uførepensjon.

  Hirr. Twit fra Cat: «Ntåå, så søtt! RT @prestemannen Tar du, Catman, snuppa som hos deg står?»

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.