Støyfri dag!!

8

I dag, onsdag 28. april, er det verdens støyfrie dag.

Dette må jo være en drømmedag for oss ME-pasienter, eller hva??

Mange ME-pasienter opplever at selv den minste støy gir fysisk ubehag. En skje som skraper på et fat eller til og med lyden av et knekkebrød som tygges kan være nok til å utløse symptomer.

Hvordan opplever du dette?

For meg er noe av det verste jevn, durende støy slik som trafikkstøy. Går jeg langs en vei med biler og busser er det som å være inne i en tørketrommel. Jeg blir svimmel, kvalm, mister muskelkrefter og begynner å skjelve, kaldsvetter og får synsforstyrrelser og trykk i hodet på kun kort tid.

Heldigvis er det enkelte ting jeg tåler bedre nå enn før – på gode dager – slik som å sitte på kafé med litt bakgrunnsstøy, eller snakke med min kjære selv om TVen står på.

Enn om dagen i dag virkelig kunne være helt, helt støyfri!! Bare én dag!!

Share.

About Author

8 kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Støyfri dag!! -- Topsy.com

  2. En stoyfri dag hores veldig bra ut men hvordan har de tenkt aa ordne det?? Personlig, og uten sammeligning forovrig, kan jeg ikke fordra lyden av stovsugeren. Jeg faar helt mark av den hoye, jevne lyden. Jeg vasker gjerne badet flere ganger i uka, stryker skjorter og vasker opp enn aa stovsuge!

  3. Vops, jeg skulle ha tittet paa linken du inkluderte foer jeg spurte! Ser naa at det er mer en markering enn en faktisk stoyfri dag. Jeg synes ogsaa tallene deres virket litt hoye – 1.7 millioner nordmenn sliter med stoy ved boligen sin?? Jeg synes jo Norge har veldig lav stoy i forhold til andre land, baade siden vi har mye natur, mindre byer og veldig godt isolerte hus i forhold til veldig mange steder.

  4. Ja, men jeg har bodd baade inne i selve Oslo og i Baerum og aldri syntes det var braakete – de eneste stedene jeg kan tenke meg at det er ille er i naerheten av motorveier eller trafikkmaskiner…

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.