Oppblåsbar velferdsstat

11

😀

Jeg vet mange av dere har sett denne på Twitter og blogg allerede, jeg måtte bare dele den med flere for jeg lo meg litt skakk av den. Det er jo litt sant, at mange forventer det «umulige» når det skjer noe galt mens de er i utlandet. Sitatet nedenfor er fra humorbloggen «Opplysningskontoret», og Elin Ørjasæter har også skrevet en kommentar om dette.

«Som et tilsvar på kritikken mot manglende oppfølging av nordmenn i trøbbel i utlandet, har UD besluttet å tilby en bærbar, oppblåsbar velferdsstat nordmenn kan ta med seg på utenlandsreiser. Velferdsstaten måler 80×50 cm og får plass i en romslig ryggsekk.

«Vi har fått mange henvendelser fra nordmenn i utlandet som reagerer på manglende oppfølging når de kommer i skade for å smugle narkotika, drepe eller voldta lokalbefolkningen,» sier førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg i UD.

Den bærbare velferdsstaten utløses ved å trekke i en snor. Et fullt operativt Nav-kontor, komplett med saksbehandler med sosionomkompetanse, ubegrensede økonomiske ressurser og beslutningsmyndighet over lokale politistyrker, blir da blåst opp.»

(Utdrag fra posten: UD tilbyr oppblåsbar velferdsstat til reisende)

Share.

About Author

11 kommentarer

 1. Dama på bildet lignet litt på deg, Cat…

  Se også oppfølgeren: http://www.opplysningskontoret.org/2010/01/30/solda/

  Etter suksessen med det oppblåsbare NAV-kontoret går nå Utenriksdepartementet ett skritt videre i arbeidet for å gjøre tilværelsen lettere for nordmenn på tur. UD introduserer nå oppblåsbare spesialsoldater, som til enhver tid er klare til å hjelpe nordmenn i trøbbel i utlandet.

  – Mange har etterlyst en mer aktiv norsk militær innsats når man havner i betente situasjoner i utlandet, forklarer førstekonsulent Bjørnar Brandtzæg i UD. – En nordmann ble for eksempel fullstendig overlatt til seg selv i et barslagsmål på Playa des Ingles forrige uke. Han tapte slagsmålet, med bitter ydmykelse og norsk omdømmetap som konsekvenser.

  De oppblåsbare spesialsoldatene vil i første omgang være tilgjengelig bare for pene, sympatiske mennesker med medietekke.

  Så ingen spesialsoldater på meg!

 2. @krikkert
  Kanskje det er en mulig ny karriere for meg når jeg blir frisk? Sånn oppblåsbar ordne og fikse-ting dame?
  Jeg har jo faktisk fått kommentarer fra en direktør om at jeg er en fantastisk god personlig assistent så! 😀

  Den oppfølgeren var også veldig god!!

 3. @~SerendipityCat~
  Jah, om enn vi bare kunne klone deg…!

  (Kommentarlista di må se fryktelig ut… Snart 30. april, og jeg kommenterer fortsatt for mye. Nå må dette ta slutt. «Grrr-NAV»-mannen må slutte med disse uvanene.)

 4. Ja, veldig bra baade sitatet fra Opplysningskontoret og artikkelen fra Elin Ørjasæter. Nordmenn har lenge vaert reiseglade men naa mer enn noen gang, og det at det er saa lett aa reise gjor nok at mange legger i vei uten aa tenke noe saerlig paa hva de skal gjore hvis det skjer noe galt.

 5. Pft. Hadde jeg bare hatt tid, så skulle jeg utkonkurrert alle! (Jada, det er en tom trussel). Men, oppblåsbar Cat var altså det jeg satt igjen med etter denne kommentarrunden… nå skal jeg gå og skylle hjernen i klor, slik at slike bilder forsvinner ut av hodet mitt! Så det så!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.